Hoşgeldiniz  

KALKINMA BAKANI ELVAN TRT ÇUKUROVA’DA REFERANDUMLA İLGİLİ MERAK EDİLENLERE YANIT VERDİ

admin | 21 Mart 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler A- A+

Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, TRT Çukurova Radyosu’nun canlı yayın konuğu oldu. Bakan Elvan, referandum öncesinde Hayır cephesinin ortaya koyduğu olumsuz argümanlara açıklamalar getirerek, “18 madde ortada. Kimseden sakladığımız bir şey yok” dedi.

Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, TRT Çukurova Radyosu’nun canlı yayınına katılarak, referandumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Elvan, vatandaşların belli odaklar tarafından yanlış yönlendirildiğini savunarak, getirilmek istenen yeni sistemde merak edilenleri yanıtladı.

 

Anayasa değişikliği referandumunda Evet çıktığı takdirde eyalet sistemine geçileceği iddialarını yanıtlayan Bakan Elvan, “Bu tamamen asılsız hatta yalandır. Devletimizin üniter yapısı korunuyor. Bunu sağlayan maddeler yeni anayasada da korunuyor. Cumhurbaşkanı’nın veya hükümetin yapılan düzenlemelerle böyle bir yetkisi de olamayacak” dedi.

 

Yeni sistemin tek adamlığa yol açacağını savunanları da eleştiren Elvan, “Biz sadece şu an çift başlı olan yürütme erkini birleştiriyoruz. Şu anki sistemde Cumhurbaşkanlığı kurumunun hiçbir sorumluluğu yok. Halbuki bu yeni düzenlemeyle Cumhurbaşkanı’nın Meclis’e hesap verme zorunluluğu var. Yargılanabilecek artık Cumhurbaşkanı. Tek adam sistemlerinde bu nerede görülmüş?” diye konuştu. Yeni sistemde Meclisin daha işlevsel hale geleceğini belirten Elvan, söylenildiği Meclisin işlevini kaybedeceği iddialarını da reddetti. Elvan, “Meclis yasama görevini tam anlamıyla üstüne almaktadır. Şimdiki sistemde bu iş yürütmenin inisiyatifinde gidiyor, bunu açık söyleyeyim. Ama yeni gelecek olan sistemde yasa yapma işi tamamen >Meclisin elinde ve yetkisinde olacak” diye konuştu.

 

SURİYELİLER OY KULLANACAK MI?

 

Suriyelilerin de referandumda oy kullanacağı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Lütfi Elvan, “Sizlerin aracılığıyla bir kez daha söylüyorum. Suriyeliler bu referandumda oy kullanamayacak. Referandumda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dışında oy kullanımı mümkün değil” dedi.

 

MERSİN’DE DURUM NASIL?

 

Lütfi Elvan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Referandum çalışmaları kapsamında 15 ili dolaştım. Bu aralar da Mersin’deyim ve Mersin’de referandum boyunca çalışmalarımızı sürdüreceğim. Her geçen gün, vatandaşlarımızla bir araya geldikçe, onlara doğruları anlattıkça ve değiştirilecek 18 maddeyi açıkladıkça Evet oylarının yükseldiğini görüyoruz. Mersin’de hızla yükselen bir Evet var. Vatandaşlarımızın kafalarını karıştırmak için açık söyleyeyim yalan söylemler geliştiriyorlar. Buradan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha söylüyorum, açın bu 18 maddeyi okuyun. Bu yeni sistemle daha çok güçlenen bir Türkiye göreceksiniz.”

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle