Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ, SINIFLARIN 40’I AŞMASI VE MÜLTECİ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SORUNLARI TBMM’YE TAŞIDI!

admin | 03 Ekim 2023 | Eğitim, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti Mersin milletvekili Burhanettin Kocamaz, yeni Eğitim – Öğretim yılında mülteci öğrenciler ve aşırı kalabalık sınıflarla ile ilgili yazılı soru önergesini TBMM başkanlığına sundu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de ülke ve Mersin’in sorunlarını TBMM’ye taşıyarak çözüm konusunda takipçisi olmaya devam ediyor.

Son olarak İYİ Partili Kocamaz, yeni Eğitim – Öğretim yılında mülteci öğrenciler ve aşırı kalabalık sınıflarla ile ilgili yazılı soru önergesini TBMM başkanlığına verdi. 

Sınıfların aşırı derecede kalabalık olmasının gerekçesini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soran Burhanettin Kocamaz, “Bazı gazete ve televizyonlarda ‘38 kişilik sınıfta 3 Türk öğrenci var’ ve ‘Mültecilerin yoğun olduğu illerimizde sınıf mevcutları 40 yerine 60-70 öğrenciye çıktı’ şeklinde haberler yapılmaktadır” diyerek konuyla ilgili sorularını TBMM Başkanlığına sundu.

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’IN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA SORDUĞU O SORULAR:

Bakanlık tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre sınıf mevcutlarının en fazla 40 öğrenci olması gerekmiyor mu? Bazı okullarda yönetmeliğe aykırı mı hareket edilmektedir?

Sınıf mevcudu 40’ın üzerinde toplam kaç adet sınıf bulunmaktadır? Bu sınıfların okullara ve illerimize göre dağılımı hangi şekildedir? Mersin’de sınıf mevcudu 40’ın üzerinde sınıf var mıdır? Var ise bu sınıfların sayısı kaçtır? Okullara ve ilçelere göre hangi şekildedir?

Mülteciler genellikle hangi illerimizde sınıf mevcutlarını arttırmış durumdadır? Türkiye genelinde toplam kaç adet mülteci öğrenci bu yıl bakanlığınıza bağlı okullarda eğitim-öğretim görmektedir? Bu öğrencilerin illerimize göre dağılımı hangi şekildedir? Mersin’de devlete ait okullarda eğitim-öğretim gören mülteci öğrenci sayısı kaçtır?

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle