Hoşgeldiniz  

İŞÇİ KIYIMININ ADRESİ KÜLTÜR A.Ş. SERMAYESİNİ 53 MİLYONA TAMAMLAMAK İÇİN CUMHUR’DAN ONAY ALABİLECEK Mİ? GÖZLER MECLİS’TE

admin | 11 Ekim 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Oturumuna yine CHP’li Seçer’in istediği 265 Milyon TL’lik borçlanma ve Kültür A.Ş’nin sermaye tamamlama onayının görüşüleceği maddelerinin damga vurması bekleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı için bir araya geliyor. Toplam 40 maddenin görüşüleceği yoğun Meclis’ten CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bir kez daha 265 Milyon TL borçlanma isteyecek. Daha önce Cumhur ittifakı Meclis üyelerince “nereye harcanacağı belli olmadığı” için reddedilen borçlanma onayı, geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti. Komisyonda çıkacak karar Meclis onayına sunulacak.

Meclis’te merakla beklenen konulardan birisini de Kültür A.Ş’nin sermaye tamamlamasıyla ilgili madde oluşturuyor. 4 bine yakın işçinin işinden edildiği CHP’li yönetimin en çok kıyım yaptığı yer olan Kültür A.Ş’nin Genel Kurul kararı doğrultusunda; Bağımsız Denetçi Raporunda belirtilen 53 milyon 181 bin 575 TL’lik sermayenin tamamlanması ile ilgili, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ortak Olduğu Şirketlerin Hesaplarını İnceleme Komisyonu’na müştereken havale edilen konusu görüşülecek. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur ittifakı meclis üyelerinin kıyımın merkezi olan Kültür A.Ş’nin bu talebine ne karşılık vereceği de karşılık merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle