Hoşgeldiniz  

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DUYURDU: “MERSİN’E GETİRİLEN DEPREMZEDE YARALILARIMIZ İÇİN MALZEME İHTİYACIMIZ YOK, YARDIMLARINIZI VALİLİK VE AFAD’A ULAŞTIRIN!”

admin | 08 Şubat 2023 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’deki hastaneler afetzedelerin tedavi merkezi haline getirilmişti. Sosyal medya gruplarında “Hastanelerdeki depremzedelerin, mama, bez, iç çamaşırı ihtiyacı var” paylaşımları çoğalınca yardımseverler de hastanelere akın etmişti. İl Sağlık Müdürlüğünden yardımlarla ilgili açıklama geldi.

10 ili yıkan depremin ardından Mersin Şehir Hastanesi başta olmak üzere yataklı tüm hastanelere depremzedeler sevk edilmeye başlanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da ilk etapta Hatay’dan 590 yaralı depremzedenin Mersin’e sevk edildiğini duyurmuştu.

Mersin’e yaralı depremzedelerin gelmesinin ardından sosyal medyada ve whatsapp gruplarından “yardım malzemesi” çağrıları yapılmaya başlandı. Hastanelerdeki yaralı depremzedelere destek olmak isteyen vatandaşlar, bebek bezi, iç çamaşırı, mama, pijama gibi malzemelere ihtiyaç duyulduğu duyuruluyordu.

Çağrılara destek olmak isteyen Mersinliler de yardım istendiği öne sürülen malzemeleri alarak hastanelere ulaştırmaya başladı. Ancak vatandaşların bu malzemeleri hastanelerde kabul edilmeyerek, yardım malzemeleri toplayan Valilik ve AFAD’a yönlendirildi.

“HASTANELERİMİZDE MALZEME İHTİYACIMIZ YOK, BÖLGEDEKİ DEPREMZEDELERE ULAŞTIRMAK İÇİN VALİLİK VE AFAD’LA TEMASA GEÇİN!”         

Yardım malzemelerini hastanelere getiren vatandaşlar çoğalınca İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Mama, bez, iç çamaşırı, pijama gibi ihtiyaçlarının olduğuna yönelik bireysel yardım kampanyaları başlatıldığına dair sosyal medya hesapları ile mesajlaşma gruplarında paylaşımlar yapılmaktadır. Tedavileri süren hastalarımızın tüm ihtiyaçları eksiksiz bir şekilde karşılanmakta olup, herhangi bir ihtiyaç bulunmamaktadır. Yardımlarınızı deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza Valiliğimiz ve AFAD aracılığıyla ulaştırabilirsiniz. Hastanelerimize hiçbir şekilde yardım malzemesi gönderilmemesi rica olunur” denildi.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle