Hoşgeldiniz  

HAYDA.. EĞER BU DA DOĞRUYSA VAR YA: “SURİYELİLER, TÜRKİYE’DE SURİYE YASALARINA GÖRE YARGILANIYOR!”

admin | 14 Eylül 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’de sayıları her geçen gün artan Suriyeli sığınmacılar hakkında CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in ortaya attığı son iddia Türkiye gündemine bomba gibi düştü. CHP’li Antmen, “Bazı hâkimler Türkiye’de Türk kanunları yerine Suriye kanunlarına göre karar veriyor. Bakın bu vatan hainliğidir” dedi.

Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de “özel” koruma altında olduğu iddialarına bir yenisi daha eklendi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, şok iddiayı kamuoyuyla paylaştı. 

Son 1 yıllık yasama ve politik faaliyetlerini yayınladığı ‘Vekilim Bizim İçin Ne Yaptın 3’ isimli kitabıyla ilgili yaptığı basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Suriyeli sığınmacılarla ilgili şok bir iddiayı gündeme taşıdı.

Antmen, “Türkiye’ye Suriye’den gelmiş 14,15,16 yaşlarında Suriyeli çocuklar doğum yapıyor. Hastanelerde bunların yaşları ortaya çıkınca konu adliyeye intikal ediyor. Fakat bazı ağır ceza hakimleri, Suriyeli çocukların doğum yapmasının Suriye kanunlarına göre ceza gerektirmediğini ifade ederek sanıkları serbest bırakıyor. Yani bazı hakimler Türkiye’de Türk kanunları yerine Suriye kanunlarına göre karar veriyor. Bakın bu vatan hainliğidir. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Anayasasını çiğnemek demektir. Türk Ceza Kanunu’na ve yasalarımıza göre bizim kanunlarımız sınırlarımız içinde herkes için geçerlidir. Bu kararı veren hakimler çok büyük suç işlemektedir. Osmanlı’da Kapitülasyonlarda her ayrı millet kendi yasalarına göre yargılanırdı. Burası Osmanlı değil özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Bu kararı verenler hem ülkeyi bölmekte hem de çocukların suiistimalini meşrulaştırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle