Hoşgeldiniz  

GECENİN BOMBA KULİSİ! ÖZGÜR ÖZEL’E VERİLEN YETKİDE FLAŞ DETAY: TOROSLAR’I BELİRLEYECEK, AKDENİZ’İ DEĞİŞTİREBİLİR!

admin | 14 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’de sabaha kadar süren PM’de DEM Parti ile görüşmeler kapsamında görüşülmeyen Esenyurt, Adalar, Toroslar ilçelerine aday belirlenmesi hatta Akdeniz’de belirlenen adayın da dahil olduğu bazı ilçelerde aday değişikliği için Genel Başkan Özgür Özel’e doğrudan yetki verilmesi Mersin’de büyük yankı uyandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adaylarını belirleme sürecini sabah saatlerine kadar süren Parti Meclisi (PM) toplantısında tamamladı. Toplantıda, sağlık sorunları, istifa, çekilme gibi nedenler veya Yüksek Seçim Kurulu’nun reddettiği isimlerin yerine yeni isimleri belirlemek için Genel Başkan Özel’e yetki verildi.

CHP PM’de Hatay’da yeniden aday gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da durumu ele alındı. CHP kurmayları, Özel’e verilen yetkinin Hatay’da daha güçlü bir aday bulunması halinde “değişiklik” yetkisini de içerdiğini ifade ediyorlar.

Toplantıda özel olarak Hatay ifade edilmese de sağlık sorunları, istifa, çekilme gibi nedenler veya Yüksek Seçim Kurulu’nun reddettiği isimlerin yerine yeni isimleri belirlemek için Genel Başkan Özel’e yetki verildi.

ŞOK İDDİA… AKDENİZ DEĞİŞEBİLİR!

Ayrıca Genel Başkan Özel’e verilen yetki kapsamında DEM Parti ile geç saatlere kadar görüşmelerin devam ettiği Esenyurt, Adalar, Toroslar’ın adaylarını belirleme ve Akdeniz’in de aralarında bulunduğu ilçelerde aday değişikliğine gidilebileceği ifade ediliyor.

DEM Parti ile ittifak kapsamında yer alan Toroslar adayı için DEM Parti’nin onayı ve tavsiyesi beklenirken, Akdeniz içinse düşük profilli aday tercih edilmişti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle