Hoşgeldiniz  

GÜNÜN TARTIŞMASI: AK PARTİLİ PEKER “YENİŞEHİR BORÇLU” DEDİ, CHP’Lİ ÖZYİĞİT “İFTİRA, BORCUMUZ YOK” DEDİ!

admin | 15 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Kenan Peker, CHP yönetimindeki Yenişehir Belediyesi’nin 100 Milyon TL’ye yakın borcu olduğunu ne sürdü. CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit banka hesap dökümünü kamuoyuyla paylaşarak, “Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir ve Türkiye’nin mali durumu en iyi belediyelerinden biridir” dedi, Peker’in iftira siyaseti yaptığını savundu.

Yenişehir Belediyesi’nde borç iddiası adayları karşı karşıya getirdi.

AK PARTİLİ PEKER: “İÇERDEN BİLGİ ALDIM, YENİŞEHİR BORÇLU!”

AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Kenan Peker, Yenişehir Belediye Başkanı ve başkan adayı CHP’li Abdullah Özyiğit’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı, “Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir” açıklamasının gerçekçi olmadığını öne sürdü. AK Partili Peker, içerden aldığı bilgiler doğrultusunda Yenişehir’in 100 milyon TL’ye yakın borçlu bir belediye olduğunu iddia etti.

Kenan Peker, “Mevcut Yenişehir Belediye başkanımız ‘Hiç borcumuz yok’ diyor. Bu konuşmanın üzerine birileri telefonla aradı 100 milyon TL’ye yakın borçlarının olduğunu söylediler. Tabi şu an belediyenin kasası nedir ne değildir hesabı bilemiyoruz fakat bana bunu bildiren arkadaşımız net konuştu. Ve ben onun söylemlerine inanıyorum. Yenişehir Belediyesi şu an borçlu, borç devralmaya, enkaz devralmaya geliyoruz” demesi bir anda gözleri CHP’li Özyiğit’e çevirdi.

CHP’Lİ ÖZYİĞİT: “BORÇ YOK, BANKADA 73 MİLYON TL PARAMIZ VAR!”

CHP’li Abdullah Özyiğit’ten Peker’in iddialarına cevap gecikmedi Banka hesap bilgilerini kamuoyuyla paylaşan CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, AK Partili Peker’i iftira siyaseti yapmakla suçladı.

Özyiğit, “Bizler sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmeye çalışırken, “gerçek belediyecilik” diyerek yola çıkan iktidar partisinin adayı ilk açıklamasında gerçek dışı beyanlarda bulunmuş, “içeriden bilgi aldığını” söyleyerek, üstelik rakam vererek Belediyemizin borçlu olduğunu ifade etmiştir. Görev süremiz boyunca “borçlanmayalım” diye hiçbir hizmetten geri durmadık, yeri geldi borçlandık, halkımıza hizmet götürdük ve borcumuzu da ödedik. Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir ve Türkiye’nin mali durumu en iyi belediyelerinden biridir. 13 Şubat 2024 tarihi itibariyle Belediyemizin banka hesaplarında 73 milyon 122 bin TL nakit bulunmaktadır” diyerek Peker’i yalanladı.

İŞTE ÖZYİĞİT’İN AÇIKLADIĞI BELEDİYEYE AİT KASADAKİ PARA DÖKÜMÜ:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

GÜNÜN TARTIŞMASI: AK PARTİLİ PEKER “YENİŞEHİR BORÇLU” DEDİ, CHP’Lİ ÖZYİĞİT “İFTİRA, BORCUMUZ YOK” DEDİ! için 1 yorum

  1. Faysal genç dedi ki:

    Akp hayal görüyor yenişehirde uçuşa geçmiş

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle