Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… MERSİN FETÖ 15 TEMMUZ DAVASI’NDA KARAR ÇIKTI

admin | 23 Mart 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de 15 Temmuz döneminin Akdeniz Bölge Komutanı Nejat Atilla Demirhan’ın yer aldığı FETÖ davasında karar çıktı. Mahkeme 8 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa da 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası verildi. Mahkeme’den beraat kararı da çıktı.

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti, sanık savunmalarını son kez dinledikten sonra kararını açıkladı.

 

Mahkeme Heyeti Dönemin Akdeniz Bölge Komutanı Nejat Atilla Demirhan ve eski 3. sınıf emniyet müdürü Hasan Basri Dağdelen ile ihraç edilen eski deniz ikmal binbaşı İlhan Tabur, dönemin harekat şube müdürü kurmay yüzbaşı Ali Gül, eski istihbarat astsubay Mehmet Emin Toker, eski başkomiser Süleyman Akçin ve Demirhan’ın şoförü eski memur Kadir Nevzat Yontkan’ı “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

 

Eski 4. sınıf emniyet müdürü Yaşar Şimşek ile eski polis Seydi Vakkas Fidan, “darbe girişimine yardım” suçundan 15’er yıl, eski emniyet müdürü Salim Yavuz ve eski polis Bekir Polat’a da “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 10 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

 

Duruşmayı karara bağlayan Mahkeme heyeti, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan eski Akdeniz İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Akçay, eski polisler Cumali Kenru ve Seren Kesici’ye 9’ar yıl, eski polisler İrfan Tellioğlu, Mustafa Uyanık, Recep Yıldız ile Demirhan’ın eski emir astsubayı Hakan Öğüt, eski Deniz Yüzbaşı Tuncay Kabukcı ve eski emniyet müdürü Salim Yavuz’un eşi Türkan Yavuz’u 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

 

BERAAT EDEN DE ÇIKTI

 

Emekli deniz binbaşı Mehmet Emin Ceylan, eski uzman çavuşlar Ahmet Tufan Özbar, Seyhan Açar ve Mehmet Şimşek, eski polisler İsa Karabudak ve Mustafa Gezginci ile eski AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal’ın tüm suçlardan beraatına hükmedildi. Sanıklardan eski TCG Taşucu Gemisi’nin Komutanı Yüzbaşı Zekeriya Kayalar ile eski polis Koray Gün’ün “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasından beraatına karar veren heyet, sanıklar hakkındaki “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasının da tefrikine ve farklı mahkemede yargılanmalarının sürmesine karar verdi.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle