Hoşgeldiniz  

DEM’DEN CHPLİ BELEDİYELERE MESAJ GELMEYE BAŞLADI: “BU OYLAR BENİMDİR DEMESİN SAKIN!”

admin | 02 Nisan 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinde Mersin özelinde CHP ve terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti kirli ittifak yaparak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile bazı ilçelerde belediye başkanlığını kazanmıştı. DEM ve CHP ittifak görüşmelerinde yapılan anlaşmaların hayata geçirilmesini bekleyen DEM parti kanadından İmamoğlu üzerinden diğer CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarına dolaylı mesajlar da gönderilmeye başlandı.  

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için vatandaşlar sandığa gitti. Büyükşehir’de koltuğunu korumak için terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti ile kirli ittifak yapmaktan çekinmeyen CHP, Mersin’de Büyükşehir’i ve bazı ilçeleri aldı ancak DEM’e verilen tavizlerin hayata geçirilmesi için de DEM kanadından dolaylı ve doğrudan mesajlar gitmeye başladı.

İLK MESAJ İSTANBUL’A…

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş da İstanbul’daki seçim sonuçlarının ardından CHP’li Ekrem İmamoğlu’na ilk mesajı gönderdi bile.

CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’na mesaj gönderen Beştaş, ”İmamoğlu bu oylar benimdir demesin sakın, aldığı oylar onun değil. Bizim seçmenlerimiz oraya oy verdi neden? Çünkü AKP’yi cezalandırmak istedi” ifadelerini kullandı.

MERSİN’DE CHP İLE DEM PARTİ AÇIK AÇIK İTTİFAK YAPMIŞTI… İŞTE DEM’İN BÜYÜKŞEHİR TALEPLERİ…

İstanbul için gönderilen bu mesaj ittifak yaptıkları diğer Büyükşehirler için de bir uyarı niteliği taşıyor.

Mersin’de de CHP ve DEM Parti açık ittifak yapmıştı. DEM Parti Akdeniz ilçesi hariç hiçbir ilçede aday göstermemiş, Büyükşehir’de de aday çıkartmayan DEM Parti, CHP’li Vahap Seçer’i destekleme kararı almıştı.

CHP örtülü olarak Akdeniz ilçesinde DEM Parti’ye destek verdi. Bu kapsamda belediye başkan adaylığı için değil meclis üyeliği için başvurusu bulunan ilçe Kadın Kolları Başkanı Nesibe Teker Hazim’i “düşük profilli kazanma şansı olmayan aday” olarak listeye yazan CHP Genel Merkezinin, düşük profilli aday çıkartarak Akdeniz’deki seçmenini kazanacak aday algısı oturtulmaya çalışılan DEM Parti adaylarına rahat yönlendirmişti.

Seçim sonuçlarına göre AK Parti’de bulunan Akdeniz ilçesi, CHP ve DEM ittifakının ardından DEM Parti’ye geçti.   

TOROSLAR’DA CHP KONTENJANINDAN MECLİSE GİREN DEM’LİLER, İSTİFA EDİP DEM’E KATILACAK!

2019’da HDP’nin Yenişehir kontenjanında CHP listesine yazdığı ve Büyükşehir Meclis üyesi seçilmesinin önünü açtığı Abdurrahman Yıldız’ı DEM Parti bu kez de Toroslar’a CHP’nin Belediye Başkan adayı olarak yazdırdı.

Toroslar’daki meclis üyeliği aday listesini de paylaşan CHP ile DEM Parti, fermuar sistemiyle adaylarını yazdı. Toroslar’da da bu ittifak tuttu ve belediye başkanlığı CHP görünümlü DEM Parti yönetimine geçti.

BÜYÜKŞEHİR KADROLARI DEM’LİLER İÇİN DÜZENLENİYOR

İttifak anlaşmasına göre CHP’nin Mersin’de Büyükşehir’i almasıyla birlikte 1 adet yetkili başkan vekilliğini DEM Parti’ye bırakacak.

Yine DEM Parti’ye 1 Genel Sekreter Yardımcılığı, 4 aktif çalışılan Daire Başkanlığı, ilçelerde de birer koordinatörlük verilecek.

DEM Parti ile yapılan yeni pazarlığa göre seçimlerden hemen sonra ilk etapta 2 bin 500 işçi daha işe alınacak.

DEM PARTİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE CHP DESTEĞİYLE GRUP KURACAK!

DEM Parti, CHP ile Büyükşehir meclisinde grup kurmak ve komisyonlara girebilmek için de pazarlık kesmişti.

Bunun için CHP’den grup kurabilmek için 14 meclis üyeliği kontenjanı alan DEM Parti, Büyükşehir’de seçilebilecek yerden aldığı bu isimleri seçtirebilirse grup kurup, Büyükşehir komisyonlarında kendisine yer bulabilecek. DEM Parti seçimde 8 meclis üyesi Büyükşehir’e gönderdi.  

DEM’Lİ PM ÜYESİ DE İTTİFAK ANLAŞMASINDA KONUŞULANLARI AÇIKLAMIŞTI

DEM Parti PM üyesi Ahmet Saymadi, parti seçim toplantısında CHP ile yaptıkları ‘Kandil Uzlaşısı’ adı altındaki kirli ittifakın detayları hakkında ipuçları vermişti.

“Parti dışından talimat alıyoruz” diyerek Kandil’den gelen direktiflere uyduklarını dile getiren Saymadi, CHP ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde, İstanbul’un 22 ilçesinde, Kars, Iğdır ve Manisa genelinde ittifak yaptıklarını söyledi.

DEM’li Saymadi “Oralarda seçim kazanılırsa belediye başkan yardımcıları DEM’li olacak” diyerek üst düzeyde CHP’den kadro aldıklarını da itiraf etti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle