Hoşgeldiniz  

CUMHUR’DA MERSİN “KRİZ” OLDU İYİ Mİ: “2019’DAKİ YÜZDE 5’LİK FARK MHP ADAYIYLA DEĞİL, AK PARTİ ADAYIYLA KAPANIR!”

admin | 24 Ekim 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhur İttifakı’nda bulunan iki partinin oluşturduğu heyetleri bu hafta bir araya geliyor. Heyetlerin ilk gündemi büyükşehirler olacak. AK Partililer 2019 yılında MHP ile seçime girilen Adana ve Mersin’de bu sefer “AK Parti adayının” olmasını istiyor. Söz konusu çalışmalarının ardından hazırlanacak raporlar genel başkanlara sunulacak.

AK Parti’de kongrenin tamamlamasının ardından gözler yerel seçime çevrildi. Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP, yaklaşan yerel seçim öncesi iş birliği görüşmelerine başlıyor. Bu hafta AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu heyetlerin bir araya gelerek, yerel seçim stratejisi ve adaylar üzerinden çalışma yapması bekleniyor.

GÖRÜŞMELER BU HAFTA BAŞLAYACAK

AK Parti ile MHP yerel seçim iş birliği olanaklarını görüşmek üzere bu hafta bir araya gelecek. Heyete AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala başkanlık edecek. Heyette, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz da bulunacak. MHP’de ise Feti Yıldız ve Sadir Durmaz’ın olması öngörülüyor.

Heyetler arası görüşmelerinin tamamlanmasının ardından iki heyetin hazırladığı raporu parti ve genel başkanlarına sunacak. Söz konusu çalışmayla ilgili genel başkanların bir araya gelmesi bekleniyor.

İKİ İLDE ANLAŞMAZLIK – MERSİN/ADANA

AK Partili yetkililer asıl tartışmanın İstanbul ve Ankara’nın dışında 2019 yılında MHP ile ortaklaşa seçime girilen ve kaybedilen Adana ve Mersin’de yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Büyükşehir ya da iller konusunda MHP ile bir sürecin yürütüleceğini aktaran AK Partililer, Adana’da yüzde 10’luk, Mersin’de yüzde 5’lik bir farkın kapatılacağı bir formülün bulunması gerektiğini dile getiriyor.

2019 yerel seçimlerinde Mersin’de CHP’nin adayı Vahap Seçer yüzde 45 oy alarak seçimi kazanmıştı. MHP’nin adayı Hamit Tuna ise yüzde 40 oy almıştı.

AK Partililer de Mersin’deki bu yüzde 5’lik farkın MHP’li bir isimle değil AK Partili bir adayla rahat kapanacağı görüşünde ısrarlı.

MERSİN İÇİN MHP BASTIRIYOR AMA MHP ADAY KRİZİ DE YAŞIYOR!

2019 yerel seçimlerinde Cumhur ittifakında Mersin, MHP’ye bırakılmıştı. 2024 yerel seçimlerinde de Mersin’i isteyen Bahçeli’ye AK Partililer ise tek şart olarak “AK Parti tabanının da itiraz etmeyeceği bir ismin” aday gösterilmesi olduğu öne sürülmüştü.

Mersin’de aday sıkıntısı yaşayan MHP’nin AK Parti’nin aday şartı karşısında iyice çıkmaza girdiği iddiası da kulisleri salladı.

AK PARTİ RAPORLARI ORTAYA DÖKTÜ

AK Partililer 2019’da MHP’ye bırakılan 3 büyükşehirden Manisa dışında kalan Adana ve Mersin’de 2019’daki farkın MHP ile değil AK parti adayıyla kapanacağını savunuyor.

Bu kapsamda yaptırdıkları anketleri heyetlerin görüşmesinde ortaya koyacak olan AK Partililerin, Adana ve Mersin’i MHP’li adaya bırakmamak yoğun çaba sarf edeceği sızan bilgiler arasında.

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CUMHUR’DA MERSİN “KRİZ” OLDU İYİ Mİ: “2019’DAKİ YÜZDE 5’LİK FARK MHP ADAYIYLA DEĞİL, AK PARTİ ADAYIYLA KAPANIR!” için 1 yorum

  1. Yörük ali dedi ki:

    Hamit tuna yı tekrar aday yapın sol kesim memnun değil mevcut yönetimden

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle