Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’E: ″İŞÇİYİ ÇIKARIRSINIZ ANCAK TAZMİNATINI VERMENİZ GEREKİR″

admin | 24 Ekim 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in sorunlarına dair TBMM’de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’in sadece devlet tarafından hizmetsiz bırakılmadığını kaydederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında görevi devralmasından sonra işçilere karşı büyük bir husumet taşındığından garibanlar işten çıkarılmış durumda” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’in sorunlarına dair TBMM’de basın toplantısı düzenledi. İYİ Partili Kocamaz buradaki konuşmasında CHP’li Mersin Büyükşehir yönetimi tarafından 4,5 yıldır aralıksız süren haksız ve hukuksuz işçi kıyımına değindi.

İYİ Partili Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında görevi devralmasından sonra işçilere karşı büyük bir husumet taşındığından garibanlar işten çıkarılmış durumda. 4 bin 500 civarında insanımız işinden edilmiş. İşçiyi çıkarırsınız ancak tazminatını vermeniz gerekir. Uydurma tutanaklarla performans düşüklüğü bahane edilerek işçilerin tazminatları verilmiyor. İşçiler tutanaklar nedeniyle başka yerde işe girme konusunda da engelleniyor. Mahkeme göreve iadelerine karar verdiği halde işçiler göreve başlatılmıyor” diyerek CHP’li yönetimin hukuk tanımaz uygulamalarına dikkat çekti.

“YASAYA GÖRE İŞÇİ ÇIKARIRSANIZ, YERİNE İŞÇİ ALAMAZSINIZ DİYOR. AMA MERSİN’DE ÇIKARILANLARDAN DAHA FAZLA SAYIDA İŞÇİ ALINDI!”

Burhanettin Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yasa ‘İşçi çıkarırsanız yerine işçi alamazsınız’ diyor ama çıkarılan işçilerden daha fazlası Büyükşehir Belediyesi’ne alınıyor. Ayrıca çıkarılan işçiler tazminatlarını da alamadığı için psikolojik sorunlar yaşıyor. Aileler dağılıyor. Kanser olan, kalp krizi geçiren hatta intihar edenler var. Ülkeyi yönetenlerin belediyeden çıkarılan bu işçilerle ilgili tavır koymaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi ‘Nasıl olsa yerel seçim yapılacak. Biz gelemesek de gelen birisi bu tazminatları ödesin’ diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyor.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’E: ″İŞÇİYİ ÇIKARIRSINIZ ANCAK TAZMİNATINI VERMENİZ GEREKİR″ için 4 Yorum

  1. Arif öpçin dedi ki:

    Sizde geldiniz % 2 zam verdiniz işçileri mağdur ettiniz

  2. doğru söz dedi ki:

    Bunu Mersin i satmadan önce düşünseydin…

  3. Emekli ahmet dedi ki:

    Hacıııı senide gördük işçiyi düşman gördün zam vermedin şimdide işçiyi savunuyorsun yalan bunlar senin yüzünden Vahap seçer belediye başkanı oldu o günleri ne çabuk unuttun ne oldu hacı Mersin’de senin yüzünden CHP kazandı

  4. Eleştirmen dedi ki:

    Sayın KOCAMAZ Sizde Seçimlere Kısa Bir Süre Kala Tüm Belediye Çalışanlarını Makina İkmale Toplayıp Tehtit Eden Siz Değilmiydiniz. Belediye Başkanlığınız Boyunca yıllık 2+2 Zam Verip Nerdeyse Asgari Ücretin Altında Maaş Alacaktı İşçi , Şimdi Göstermelik Olarak İşçiyi Savunuyor Görünüp Milleti Aptal Yerine Koymayın. Tüm Siyasi Parti Adayları Şunu Bilsin, Belediye Başkanlığını Kazanmanın Yolu İşçiden Geçer. Nekadar Ekmek Okadar Köfte.

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle