Hoşgeldiniz  

ÇUKUROVA HAVALİMANI AÇILIŞI İÇİN BU KEZ TARİH CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN GELDİ: ÖNÜMÜZDEKİ AY!

admin | 25 Aralık 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni’nde Çukurova Bölgesel Havalimanı için tamamlanma tarihini duyurdu.

Yapımına 13 yıl önce başlanan Çukurova Havalimanı ile geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu bir açıklama yapmış ve havalimanının Ocak 2024’te hizmet vermesinin planlandığını belirtmişti.

Bu açıklamanın hemen üstüne Birleşim Mühendislik Isıtma Soğutma Havalandırma Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama göndermiş; şirket, Çukurova Havalimanı Projesi kapsamında mekanik tesisat ve elektrik tesisatı için sözleşme imzaladıklarını belirtirken, “İşin süresi üç ay olarak planlanmıştır” bilgisine de açıklamada yer vermişti. Şirketin yaptığı bu duyuru bir anda havalimanının açılışının 3 daha erteleneceğine yorumlanmıştı.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni’nde Çukurova Bölgesel Havalimanı için tamamlanma tarihini duyurdu.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni pistin de devreye girmesiyle yıllık 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak kapasiteye ulaşacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge için hayati öneme sahip Çukurova Havalimanı için de açılış tarihini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem Adanalı hem de Mersinli kardeşlerimizin hasretle beklediği havalimanını önümüzdeki ay açmayı hedefliyoruz” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle