Hoşgeldiniz  

HAYDAA… ÇUKUROVA HAVALİMANI İÇİN KAP’A YAPILAN MEKANİK VE ELEKTRİK TESİSATI ANLAŞMASI AÇIKLAMASI KAFALARI KARIŞTIRDI! DAHA 3 AYI VAR, NASIL YETİŞECEK OCAK 2024’E?

admin | 19 Aralık 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Çukurova Havalimanı’nın 2024 Ocak ayında açılacağını Ulaştırma Bakanlığı söylüyor ama bugün KAP’a yapılan bir açıklama kafaları karıştırdı.

Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği tarafından yapımı süren Çukurova Havalimanı’nın 2024 ocak ayında açılacağı belirtiliyor ama bugün KAP’a yapılan bir açıklama kafaları karıştırdı. Birleşim Mühendislik tarafından yapılan açıklamada havalimanının mekanik ve elektrik tesisat işleri için anlaşma yapıldığı belirtiliyor ama ‘işin bitim süresi üç olarak planlanmıştır’ bilgisi yer alıyor.

İŞİN SÜRESİ ÜÇ AY PLANLANMIŞTIR” DENİLDİ

Yapımına 13 yıl önce başlanan Çukurova Havalimanı ile geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu bir açıklama yapmış ve havalimanının ocak 2024’de hizmet vermesinin planlandığını belirtmişti. Ama bugün Birleşim Mühendislik Isıtma Soğutma Havalandırma Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama gönderdi. Şirket, Çukurova Havalimanı Projesi kapsamında mekanik tesisat ve elektrik tesisatı için sözleşme imzaladıklarını belirtirken, “İşin süresi üç ay olarak planlanmıştır” bilgisine de açıklamada yer verdi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

“Şirketimiz ve bağlı ortaklığı Erde Mühendislik A.Ş. ile Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği A.Ş.  arasında Çukurova Havalimanı Projesi kapsamında;

–          Birleşim Mühendislik, Mekanik tesisat işleri için 2.000.000 EUR+KDV,

–          Erde Mühendislik, Elektrik tesisat işleri için 2.300.000 EUR+KDV, olmak üzere toplam 4.300.000 EUR + KDV tutarında sözleşme imzalanmıştır.

Şirket ve bağlı ortaklığının imzaladığı sözleşme bedeli güncel kurla (KDV Dahil) toplam 163.388.304 TL’dir.

Bu bildirimle birlikte; Çukurova Havalimanı Projesi’nin Mekanik ve Elektrik işleri için Şirket ve bağlı ortaklığının sözleşme bedeli daha önce imzalanan sözleşmeler ile birlikte güncel kurla (KDV Dahil) toplam 984.852.134 TL’ye ulaşmıştır. İşin süresi ise 3 ay olarak planlanmıştır.”

OCAK AYINDA NASIL AÇILACAK?

Bu açıklama akıllara Çukurova Havalimanı’nın ocak ayında nasıl açılacağı sorusunu getirdi.

Kaynak: Patronlar Dünyası

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle