Hoşgeldiniz  

CHP SEÇMENİ, DEM’İN ATATÜRK DEĞERLERİNİ HİÇE SAYAN SKANDAL İSİMLERİNE AÇIK AÇIK YÖNLENDİRİLDİ… SONUÇ, DEM PARTİ AKDENİZ’İ CHP’LİLERİN OYUYLA ALDI!

admin | 01 Nisan 2024 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tartışmaların odağındaki ilçe Akdeniz’de seçimler, CHP’nin ilçeyi DEM Parti’ye adeta hediye etmesiyle sonuçlandı. DEM Parti belediyeyi alırken, CHP Büyükşehir’de destek karşılığında Akdeniz’i DEM’e bıraktı.

31 Mart yerel seçimlerinde en çok merak edilen seçim bölgelerinden birisi Akdeniz ilçesiydi. Büyükşehir’de destek karşılığında CHP tarafından DEM Parti’ye bırakılan Akdeniz’de kazanan DEM Parti oldu.

Tartışmalı isimleri aday çıkartan terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti, firari PKK’lı terörist Faysal Sarıyıldız’ın yeğeni Hoşyar Sarıyıldız ve “İstiklal Marşını okumak zorunda değilim” diyerek meclis toplantılarında İstiklal Marşı’nı okumayı reddeden, oğlu PKK operasyonunda öldürülen Nuriye Arslan yüzde 36,92 oy alarak başkanlık seçimlerini kazandı.

Mevcut Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Gültak yüzde 30,39 oy alırken, CHP’nin seçmenlerini DEM’e yönlendirmek için çıkarttığı, belediye başkanlığı başvurusu bile bulunmayan düşük profilli aday CHP’li Nesibe Teker Hazim ise yüzde 23,50 aldı.

CHP, GÜÇLÜ OLDUĞU İLÇEYİ DEM’E BIRAKTI…

CHP’nin güçlü olduğu ilçelerden olan Akdeniz’de düşük profilli aday çıkartarak seçmenlerini kazanacak algısı yarattığı DEM Parti’ye yönlendiren CHP’nin seçmeni de PKK iltisaklı ve İstiklal Marşı değerine hadsizlik yapan isimlere destek verdi.

CHP’nin Belediye Başkan Adayı Hazim ortalıkta hiç görünmedi.

Vahap Seçer de Akdeniz programlarında partisinin Akdeniz Belediye Başkan Adayını hiç yanına almadı.

CHP’li Meclis üyesi adayları bile açık açık DEM Partili adaylarla gezip, CHP yerine DEM Parti adayına oy istedi.

CHP’li çok sayıda ulusalcı isim bile Akdeniz’de kurulan bu kirli ittifak nedeniyle CHP’nin Mersin’i DEM Parti’ye peşkeş çektiği ithamlarına yol açmıştı.

KATILIM ORANI OLDUKÇA DÜŞÜK KALDI

Çok sayıda seçmenin sandığa gitmemesi de Akdeniz sonuçlarını belirledi.

2024 yerel seçimlerinde katılım oranı yüzde 78’de kalırken, bu oran 2019 yerel seçimlerinde yüzde 84’ü bulmuştu.

Yine 14 Mayıs Milletvekili seçimlerinde de Akdeniz halkı yüzde 89 oranında seçimlere katılmıştı.

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle