Hoşgeldiniz  

BU LAFI YİYECEĞİME… ANAMUR BELEDİYESİ KARAR ALDI, BÜYÜKŞEHİR’DEN YETKİ İSTEDİ: “YOLLARI YAPAMIYORSAN BEN YAPARIM!”

admin | 01 Eylül 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Abaonoz Yaylasından CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi: ““İlçemiz sınırları içerisinde olan Büyükşehir’e ait olan ve yapılamayan yollar için bize yetki verilmesini istedik, yetki versinler biz hepsini yapmaya hazırız.”

Anamur Abanoz Yaylasında Halk Pazar Yeri Açılışı ve Konser etkinliğinde konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, görev alanındaki hizmetleri yapmayan CHP’li Büyükşehir Belediyesine seslendi.

Mersin Büyükşehir hizmet alanındaki bölgelere hizmet gelmediğini savunan Kılınç, “Söz verdim, muz sera yollarınızı bile asfalt yapacağım dedim. İlçemizde bazı yollar Büyükşehir’e ait yapılmıyor, Meclis’ten oy birliğiyle karar aldık, Büyükşehir’e ait yolları da yapmak istiyoruz. Yazışmaları yaptık, hala bir cevap alamadık. Versinler yetkiyi bana bütün yolları belediye imkanlarıyla ben yapacağım” dedi.

Belediyelerin hizmet alanlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Hidayet Kılınç, “Yanlış bir algı var; Anamur İlçe sınırları içinde olan her hizmet Anamur Belediyesine ait gibi biliniyor! Hayır öyle değil! Büyükşehir yasasına göre, ilçenin hizmetinin yüzde 70’i Büyükşehir Belediyesine yüzde 30’u ise ilçe belediyesine ait. Vatandaşımız hizmetlerin hangisinin Büyükşehir sorumluluk alanında hangisinin ilçe belediyesi alanında olduğunu bilmediğinden dolayı bize ait olmayan yerler bile bazen yapılmayan hizmetler için ilçe belediyesi suçlanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir ilçe Başkanı Abanoz-Tersakan yolu için gitmiş demiş ki bu yol ilçe belediyesine ait demiş. Bunun üzerine ben de Büyükşehir Belediyesine yazı yazdım dedim ki; bu yol seninse yap, senin değilse Anamur İlçe Belediyesinin de ben yapayım. ‘Benim ama ben yapamıyorum, sen yap’ derse ben yine yapacağım” diye konuştu.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Milletimizin hizmetindeyiz. Karar aldık, yazdık yazıyı Büyükşehir’den cevap bekliyoruz. Bir yıl oldu hala cevap alamadık, bu nedenle boş ifade kullanan ucuz siyaset yapanlar, Hidayet Kılınç söz verdi mi yapar, Anamur da bütün yollarınızı yapacağım. İlçemiz sınırları içerisinde olan Büyükşehir’e ait olan ve yapılamayan yollar için bize yetki verilmesini istedik, yetki versinler biz hepsini yapmaya hazırız.”

İŞTE ANAMUR BELEDİYESİ’NİN BÜYÜKŞEHİR’E YOLLADIĞI ŞOK KARAR METİNLERİ:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle