Hoşgeldiniz  

HAFTANIN POLEMİĞİ: TARSUS’TA 30 AĞUSTOS KUTLAMALARINDAKİ PROGRAM DEĞİŞİKLİĞİNİN NEDENİ ŞARKICI ATİYE’YMİŞ!

admin | 03 Eylül 2021 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yaptıkları 30 Ağustos konserinde sahne alan şarkıcı Atiye’nin, Kuvva-i Milliye Destanını seslendirmek için hazırlık yapan Turhan Alıcı ve grubunun sahne almasını engellemesine tepki gösterdi. Konunun hem Mersin Büyükşehir Belediyesi, hem Tarsus Belediyesi hem de CHP İl Başkanlığı tarafından soruşturulması gerektiğine değinen Bozdoğan, “Böyle geride kalacak, unutulacak bir olay değil. Kol kırılıp yen içinde kalacak bir olay da değil. Yedi düveli dize getirdik ama Atiye’yi dize getiremedik” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus Belediyesi ile düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlileri kapsamında Tarsus’ta Turhan Alıcı ve arkadaşları sahne alarak Kuva-i Milliye Destanını seslendirecek, 1 saatlik bu programın ardından şarkıcı Atiye sahne alacaktı.

Ancak o akşam Turhan Alıcı ve grubu sahne alamadı, Kuvva-i Milliye Destanı seslendirilemedi. Bunun nedeni şarkıcı Atiye’nin “Benden önce alt grup çıkarsa ben sahneye çıkmam” demesi ve organizasyon yetkililerinin Turhan Alıcı konserini iptal etmesiydi.

Konu Tarsus Belediye Meclisinin toplantısında gündeme geldi. Meclis üyesi Nükhet Koç’un konuyu sorması üzerine Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan,  “Üç gün önce hem kurtuluşun , hem de laik modern Türkiye’nin önünü açan emperyalist işgalci güçlere karşı kazandığımız Büyük Taarruz ’un 30 Ağustos Zafer Bayramının 99.yılını kutladık. Biz kazandık, onlar yenildi. Neden şimdi boyun eğmek. 30 Ağustos’u biz kanla kazandık. Lafla satamayız. Bu zaferlerin önemini idrak etmemiz gereken zamanlardayız. Sahip çıkacağımız zaferler aslında geleceğimizin de zaferleri. Meclis üyemizin dediği gibi çok çirkin bir olay oldu. Kurtuluş Savaşı destanı Tarsus’ta maalesef ama maalesef gerçekten kimden kaynaklandığını bilmediğim şu anda da soruşturmanın devam ettiği ama mutlaka kimden kaynaklandıysa il başkan yardımcısıysa il başkan yardımcısı, Büyükşehirden görevliyse Büyükşehirden, Tarsus Belediyesinden görevliyse Tarsus Belediyesinden, hatasını kabul eder. Atatürk’ün kurduğu bir partiye Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan da bizim yapacağımız bu iç soruşturmadır. Soruşturmanın sonunda da gereği mutlaka yapılacaktır. Bundan tüm Tarsus’un ama tüm Tarsus’un bilgisi olsun ve bu konuda da söz veriyorum. Böyle geride kalacak, unutulacak bir olay değil. Kol kırılıp yen içinde kalacak bir olay da değil. Biz Tarsus halkına karşı şeffafız dedik. Netiz dedik orda polemiklere girmedik, doğru olanı yaptık ve doğru olanı yaptığımızda da sadece üzüldüğüm tek olay Kurtuluş Savaşı destanında geçen çok önemli bir sözdü. Yedi düveli dize getirdik ama Atiye’yi dize getiremedik” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle