Hoşgeldiniz  

BOMBA GELİŞME: MERSİN SULAMA KOOP. BAŞKANI AKDOĞAN DOLANDIRICILIK İDDİASIYLA TUTUKLANDI!

admin | 19 Haziran 2022 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İl genelinde 70 bine yakın çiftçinin bağlı bulunduğu Mersin Bölge Sulama Kooperatifler Birliği Başkanı Ersin Akdoğan, ‘dolandırıcılık’ iddiası ile yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Akdoğan ile birlikte gözaltına alınan kayınpederi Abdullah U. ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile ilçe jandarma ve polis ekipleri harekete geçti. 15 Haziran’da 14 kişi hakkında gözaltı kararı uygulandı. Gözaltına alınan isimler arasında S. S. Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği yanı sıra S. S. Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı olarak da görev yapan Ersin Akdoğan ile birlikte 14 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin savcılık işlemleri sonrası savcılık tutuklanmaları istemi ile Ersin Akdoğan ile kayınpederi Abdullah U. sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Abdullah U.’yu adli kontrol şartı ile serbest bırakırken, Akdoğan için tutuklama kararı verildi.

EN AZ 300 MİLYON LİRA

Şüpheliler, 250 kadar müteahhit firmayı en az 300 milyon lira dolandırmakla suçlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, çok sayıda firma farklı kişiler aracılığı ile Ersin Akdoğan ile tanıştı. Akdoğan başında bulunduğu birlik üzerinden çeşitli ihaleler düzenlediklerini söyledi. Akdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği yanı sıra milyonlarca Euro’luk Avrupa Birliği desteklerini de aldıklarını söyledi. Akdoğan ile müteahhitleri bir araya getiren kişiler de “Ödemelerde sorun yok” diyerek güvence verdi.

İHALENİN YÜZDE 10’U TEMİNAT OLARAK ALINDI

Firmalarla değişik zamanlarda sözleşmeler yapıldı. Ağırlıklı olarak Silifke’de olmak üzere il genelinde sulama projelerine ilişkin sözleşmeler yapıldı. Akdoğan her firma ile yaptığı görüşmede, ihale bedellerinin belirli bir miktarının teminat olarak alınacağını bildirdi. Buna göre, her firmadan, ihale bedelinin yüzde 5’i nakit yüzde 5’i de çek alındı. Ulaşılan ilk bilgilere göre nakit olarak toplanan teminat tutarı 186 milyon TL. Kalan para ise firmalardan çek olarak alındı.

KAYYUM ATANDI

Mersin’in yanı sıra Adana, Mardin, Şanlıurfa, Kocaeli ve İzmir’den çok sayıda firmanın şikayeti üzerine savcılık soruşturması devam ederken, Akdoğan’ın başında olduğu Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne kayyum atandı. Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği’nde yeni bir yönetim oluşturulması için Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden 3 kişi görevlendirildi.

Kaynak: HalkTV

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle