Hoşgeldiniz  

BOMBA ANKET YAYINLANDI, SEÇER TAM GERİLDİ: ANKETLERDE 2019’UN 3-6 PUAN GERİSİNDE… FARK MARK KALMADI!

admin | 25 Şubat 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ASAL Araştırma şirketinin yaptığı son anket, CHP’li Vahap Seçer ve ekibinde şok etkisi yarattı. Ankete göre 2019’da HDP ile ittifakına rağmen Seçer’in, 4,05’lik farkla aldığı Mersin’de2024 seçimleri için 3-6 puan arası kayıp yaşadığı ortaya çıktı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala anket sonuçları da peş peşe gelmeye devam ediyor. Bugüne kadar yapılan anket sonuçlarında herkesin merak ettiği detayı ise ASAL Araştırma açıkladı.

Asal Araştırma, Türkiye genelinde 26 ilde 21-29 Ocak tarihleri arasında yapılan ve 2 bin kişinin katıldığı “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” anketinin detay verilerini paylaştı.

ASAL anketine göre, bu pazar seçim olsa CHP’nin mevcut belediyelerinde 2019’a göre oy kaybı yaşadıkları yerler ve puan kayıpları da ortaya çıktı. Buna göre;

10 puan ve üzeri; Adana, Hatay, İzmir.

7-10 puan; Ankara, Antalya, Çanakkale, Eskişehir, İstanbul.

3-6 puan; Ardahan, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Edirne, Kırşehir, Mersin, Muğla, Sinop, Tekirdağ, Yalova.

CHP’NİN YÖNETTİĞİ 11 BÜYÜKŞEHİR’DE DE PUANLARI İNDİ

Anket sonuçlarına göre CHP’nin yönettiği illerde oy kaybı yaşanan yerler; Adana, Antalya, Hatay, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Mersin, Aydın, Muğla, Tekirdağ, İzmir olarak açıklandı.

2019’DAKİ FARK NE KADARDI?

2019 yerel seçimlerinde Vahap Seçer yüzde 45,09 oy alarak belediye başkanı seçilmişti.

Yine Cumhur ittifakı Mersin’de 2019’da 40,99 oy almıştı.

Aradaki 4,05 puanlık artışı ASAL Araştırmanın anketine göre CHP’li Seçer, eritmiş görünüyor.

2019 SEÇİM SONUÇLARI MERSİN:

2019’DA DA SEÇER’E HDP DESTEK VERMİŞTİ!

2019 yerel seçimlerinde CHP’li Vahap Seçer’e o dönemki adı HDP olan DEM Partililer de destek vermiş, Büyükşehir için aday çıkarmamıştı.

Hatta seçim sonrasında CHP’li Seçer, sık sık HDP’ye teşekkür ederek, “Kimse kusura bakmasın. Öyle milliyetçilik falan taslamasın. Ben HDP’nin başını çektiği Demokratik Güç Birliğinin oylarıyla seçildim. İYİ Parti kendi oyunu aldı, almadı mı? Puan farkını daha yüksek bekliyordum, bana HDP oy verdi” diye konuşmuştu.

CHP’li Seçer, tabanının tüm tepkilerine rağmen Mersin’de yine DEM Parti ile ittifak yapmak için her türlü isteklerine onay veriyor. Sürekli oy kaybeden CHP’li Seçer, DEM Parti’nin oyunu da kaybetmemek için yoğun çaba sarf ediyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle