Hoşgeldiniz  

BAŞKAN KOCAMAZ’DAN ŞOK İDDİA: “İŞE SİYASET GİRDİ, ŞİKAYET ORGANİZASYONU YAPILDI”

admin | 12 Mart 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

1/5000’lik revizyon nazım imar planıyla ilgili tartışmalar sürerken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan Mart ayı meclis toplantısında şok bir iddia gündeme geldi.

Mersin’in önünü açan en büyük projelerden olan 1/5000’lik nazım imar planı kararının Büyükşehir Meclisi’nden oybirliğiyle geçmesinin ardından plana itiraz süreci de tamamlandı.

 

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Mart ayı 1. Oturumunda açıklama yapan Büyükşehri Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu kararı hep birlikte oybirliğiyle aldık. MHP’li, CHP’li, AK Partili ve HDP’li Meclis üyelerimizle birlikte aldık. Hatta bunun üzerine ben hepinize teşekkür ettim ve kendinizin alkışı hak ettiğinizi ifade ederek, alkışlattım. Elbette ki yapılan bu plana itirazlar olacaktı nitekim oldu da. Hedefimiz en az memnuniyetsizlik, en fazla memnuniyet olmasıdır. 15 yıldır bu planının olmaması büyük sıkıntı yarattı, bunları siz biliyorsunuz. Ancak görüyorum ki işe siyaset girdi” dedi.

 

Vatandaşların plana itiraz etmeleri için organizasyon yapıldığını belirten Başkan Kocamaz, “Öyle işler oldu ki, vatandaşlara gidin plana itiraz edin diye mesajlar çekildi. Hazır, matbu dilekçeler yapıldı. Vatandaşlara dağıtıldı. Özellikle Yenişehir ve Mezitli’deki vatandaşlara mesajlar bile atılmış. Buraya geldim, itiraz edenlere bakalım,i ne durumda buradaki arkadaşlarımız vatandaşlarımıza yardımcı oluyorlar mı diye incelemeye geldim. Bazı vatandaşlarla sohbet etme imkanı da bulduk. Sordum, nedir itirazınız dedim. Bana “Gidin itiraz edin, dediler, biz de itiraza geldik” dedi. Yani vatandaş ne için itiraz edeceğini bile bilmiyor” dedi.

 

VATANDAŞLARIN AKLINI KARIŞTIRAN BU MİLLETVEKİLİ KİM?

 

Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Buradan tüm vatandaşlarımıza öncelikle şunu söylemek istiyorum: Tüm dilekçeler tek tek incelenecek. Bu konuda rahat olsunlar. Maddi hatalar varsa yaptığımız planlar düzeltilir herkesin işi rahat olsun. Mersin’de 93 bin küsur parsel var. Eğer 15 bin civarında  itiraz varsa ve buraya gelen vatandaşların büyük kısmı neden geldiklerinden bile emin değilse, bu işin bir organizasyon olduğunu açıkça gösteriyor. Hatta net söylüyorum, bu organizasyonun işinde bir milletvekili bile var!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle