Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ: “GELECEK NESİLLERİN, ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİMİZDE VEBALİ VAR!”

admin | 12 Mart 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

1/5000’lik plana itirazların başında kentsel dönüşüm alanlarına dahil olan vatandaşlardan geldiğine dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Açıkça belirtelim, hak sahipleriyle herhangi bir anlaşma olmadan kentsel dönüşüm yapılması mümkün değil, içiniz rahat olsun!” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nce oybirliğiyle kabul edilen 1/5000’lik nazım imar planına yaklaşık 15 bin itiraz dilekçesi olduğunu kaydeden Başkan Burhanettin Kocamaz, “Şikayet dilekçelerinde 4 ana başlık öne çıkıyor. Bunlardan birincisi kıyı kenar çizgisi. Bizim bunda yapacağımız bir şey. Bakanlığın istediği bir durum. Ancak vatandaşların talebi doğrultusunda bakanlıkla görüşeceğiz.

 

İkinci öne çıkan bir konu dere yatakları. Geçmişte dere yataklarına ruhsatlar verilmiş, imar yapılmış. Şimdi de yaşadığımız sel felaketi sonrasında Bakanlık bize dedi ki, dere yataklarında 50 metre sağ ve 50 metre soluna kadar boşaltın, yapı olmasın dedi. Bu konuyu da DSİ ile görüşeceğiz.

 

Bir başka öne çıkan konu Yüksek gerilim Hatlarının olduğu alanlar. TEDAŞ bizden talep etti yüksek gerilim hatlarının olduğu yerler yeşil alan olsun dedi. Biz bu konuyu da TEDAŞ’la görüşeceğiz” açıklaması yaptı.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARINDAN İTİRAZLAR DA VAR

 

Kocamaz, gelen dilekçelerde öne çıkan diğer bir konunun da kentsel dönüşüm alanlarında kalan hak sahiplerinin itirazları olduğunu kaydetti.

 

Başkan Kocamaz, “Kentsel dönüşüm vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha modern alanlarda yaşama imkanlarına kavuşturulsun diye yapılıyor. Şunu da açıkça belirteyim, hak sahipleriyle anlaşılmadan bu kentsel dönüşüm olmayacak. Ama şunu da üstüne basa basa ifade etmek isterim, Bizler sizlerin daha sağlıklı ortamlarda ve çevrelerde yaşamanızı arzu ediyoruz. Bizler neyse de yavrularımızın sağlıksız yerlerde büyümesini istemiyoruz. Bakın, özellikle okul çağında çocuklar birbirlerinin evine gidiyor. Bu sağlıksız evlerde yaşayan çocuklar maalesef arkadaşlarını evlerine bile davet edemiyor, diğer arkadaşlarının yaşadığı ortamları gördüğünde üzülüyor. O çocuklar ezik, kendine güvensiz, dar bir kalıpta yaşamasınlar, bunu hakkımız yok. Bu çocukların, gelecek nesillerin üzerimizde vebali var” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle