Hoşgeldiniz  

BAŞARIR’A SORU: HDP’NİN MERSİN BÜYÜKŞEHİR İÇİN VERDİĞİ İŞÇİ ALIM LİSTELERİNİ N’APCAZ?

admin | 12 Ekim 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP İstanbul İl Kongresinde adaylardan Cemal Canpolat’ın “CHP’lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum” demesinin yankıları sürerken Canpolat’a cevap veren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın, “O hadsize haddini bildireceğiz. Gereken yapılacak. Mersin, Adana, İstanbul, Ankara… Listelerle iş yapılmaz, bizim ahlakımız el vermez” sözleri Mersin’de şaşkınlıkla karşılandı. HDP’nin verdiği işçi alım listeleri üzerinden CHP’li Mersin Büyükşehir’de kadro kurulduğu iddiaları CHP içinde bile açık açık konuşulurken, Başarır’ın bu çıkışı şok yarattı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde adaylardan Cemal Canpolat’ın yaptığı konuşmasına ilişkin kriz giderek büyüyor. CHP İstanbul İl Kongresi’nde adaylardan biri olan Cemal Canpolat, konuşması sırasında bazı delegelerin ve delege yakınlarının kongrede Özgür Çelik’ten yana tutum sergilemeleri için Ekrem İmamoğlu tarafından İBB’ye işe alındığını iddia etmişti.

Kongrede konuşan Cemal Canpolat, “Belediye başkanı olduktan sonra CHP örgütünü dışarıda bırakmayı kabul edemiyorum. CHP’lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. Sağ siyasetle belediyecilik olmaz. AKP’nin devşirme kadrolarıyla belediyecilik yapamazsınız” demesine tepkiler de büyürken, CHP TBMM Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın Mersin’i de katarak verdiği örnek şaşkınlıkla karşılandı.

BAŞARIR MERSİN’DE “LİSTE YOK” DEDİ AMA… CHP’LİLER BİLE HDP LİSTELERİNDEN DEM VURUYOR!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, iktidar kanadından gelen Canpolat misillemisine karşı Meclis’te şu ifadeleri kullandı:

”İstanbul İl Kongresini soracaksınız ama siz sormadan ben cevap vereyim. Adaylardan bir tanesi çıktı. Ben dedi, ‘Ekrem İmamoğlu’na bir iş listesi veriyorum, almıyor’ dedi. CHP’li belediyeler, listeyle iş yapmaz. Bir arkadaşımız da bundan rahatsız olmuş. O hadsize haddini bildireceğiz. Gereken yapılacak. Mersin, Adana, İstanbul, Ankara… Listelerle iş yapılmaz, bizim ahlakımız el vermez. Mersin, Adana, İstanbul, Ankara listelerle işe adam alınmıyor. Kim hak ediyorsa, kimin ihtiyacı varsa Ankara’nın, İstanbul’un, Mersin’in çocukları geliyor, CV’lerine bakılıyor” vurgusunu yaptı.

Başarır’ın bu açıklaması Mersin’de özellikle CHP içinde şok yarattı. Her fırsatta seçimleri HDP sayesinde kazandığını dile getiren CHP’li Vahap Seçer’in işçi alımında HDP’nin verdiği listelerde yazan isimlere öncelik verdiği iddiası parti içinde yüksek sesle dillendirilmiş, bu durum da CHP Mersin örgütünde büyük rahatsızlığa neden olmuştu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BAŞARIR’A SORU: HDP’NİN MERSİN BÜYÜKŞEHİR İÇİN VERDİĞİ İŞÇİ ALIM LİSTELERİNİ N’APCAZ? için 1 yorum

  1. Yörük ali dedi ki:

    Sayın vekil Ali mahir bey belediyelere müdahale etmez Atılan işçilerden de haberi yoktur şimdi mersindeki

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle