Hoşgeldiniz  

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI SONRASI GÖZLER MERSİN VALİLİĞİNDE… MERSİN’DEKİ VAKA SAYILARIYSA ENDİŞE VERİCİ!

admin | 17 Şubat 2021 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tedbirlerle ilgili esnetilme kararının artık il hıfzıssıhha kurullarına bırakılacağını açıklamasının ardından Mersin esnafı gözünü Mersin Valiliğine çevirdi. Ancak Bakanlığın haftalık vaka sayılarını açıklamasıyla durumun Mersin için tehlikeli olduğu da gözler önüne serildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Koca, yaptığı açıklamada, tedbirlerle ilgili vaka sayılarına göre “yerinde karar” dönemine geçildiğini söyledi.

“YERİNDE ALINACAK KARARLARA HAFTALIK VAKA SAYILARI ESAS OLACAK”

Bakan Koca yaptığı açıklamada ‘yerinde karar’la ilgili, “Salgın yönetiminde ‘yerinde karar’ döneminde olduğumuzdan geçen hafta söz etmiştim. Yerinde alınacak kararlara esas olması amacıyla, bir haftalık toplam vaka sayılarının nüfusa oranlı olarak illerimizin durumunu gösteren haritayı yayımladık. Bu verileri her hafta düzenli olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Daha detaylı göstergelere ilişkin çalışmalar da yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

DURUMA GÖRE FARKLI İL VE İLÇELERDE NORMALLEŞME KARARLARI ALINABİLECEK

Yerinde karar dönemiyle birlikte halen süren kısıtlamaların da salgının etkisinin düşük olduğu bölgelerde, il ve ilçeler düzeyinde alınabilecek kararlarla aşamalı olarak kaldırılmasının da önü açılmış olacak. Farklı il ve ilçelerde farklı kısıtlamalar ya da normalleşme kararları alınabilecek.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 1 Şubat’ta yaptığı açıklamada, “Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz.” demişti.

MERSİN’DE 8-14 ŞUBAT VAKA SAYILARI YÜKSEK SAYILIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Mersin’de paylaşılan 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasındaki korona pozitif verilerine göre 100 bin kişide 90,57 olarak açıklanmıştı.

Mersin nüfusuna bu oran hesaplandığında 1 haftalık korona pozitif sayısı Mersin’de bin 693 olarak ortaya çıkmıştı.

Bilim Kurulu üyelerinin tedbirlerin esnetilmesi için bölgede vaka sayılarının haftalık 100 binde 50’lerin çok altına düşmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Mersin’de bu oran ise normalleşme rakamlarının neredeyse 2 katına tekabül ediyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle