Hoşgeldiniz  

AYDINCIK’TA RAMAZAN ÖZ “DONARAK MI ÖLDÜ?” ŞOK HABER!

admin | 30 Ocak 2022 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Aydıncık’ta bir süredir sokaklarda yaşanan 62 yaşındaki Ramazan Öz’ün donarak öldüğü ileri sürüldü. Öz’ün, ilçe kaymakamlığına barınma için başvurduğu, konunun iletildiği Silifke ilçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün ise günler sonra inceleme yapmak üzere gittiği, ancak vatandaşın ölümü üzerine ise bir işlem yapmadan döndüğü belirlendi. Aydıncık Kaymakamlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Son yılların en çetin kışının yaşandığı ve sahil ilçesi olan Aydıncık merkeze de kar yağdı. Yıllar sonra kar yağışının etkili olduğu ilçede evi bulunmasına rağmen sokaklarda yaşayan Ramazan Öz’ün durumunu gören Aydıncık Merkez Mahallesi Muhtarı Bülent Şimşek, konuyu Kaymakam Muhammet Kılıçaslan’a iletti. Kaymakam Kılıçaslan ise ilçelerinde sosyal hizmetler bulunmadığı için bağlı bulundukları Silifke Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne durumu bildirerek sokakta yaşayan vatandaşın alınmasını istedi.

MUHTAR ŞİMŞEK SÖZCÜ GAZETESİ’NE KONUŞTU

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, Merkez Mahallesi Muhtarı Bülent Şimşek, Ramazan Öz isimli vatandaşın bir süredir sokakta yaşadığını belirterek, “Son günlerde havalar iyice soğudu. Kendisiyle konuştuğumda, ‘Beni bir yere yerleştir, yoksa donacağım’ dedi. Bun de bunun üzerine durumu kaymakam beye ileterek sosyal hizmetlerin ilgi gösterip bir yere yerleştirilmesini istedim. Kaymakam bey de konuyu Silifke Sosyal Hizmetler’e bir yazı ile bildirdi. Ben de işin hızlanması için de telefonla arayarak havaların çok soğuduğunu bu nedenle vatandaşı almalarını istedim. Onlar da geleceklerini söylediler. Aradan yaklaşık 10 gün geçtikten sonra perşembe günü geldiler. Ekip gelip vatandaşı bana sorunca, ‘Ben de öldü” dedim. Gelen kadın memur da ‘Biz zaten görüşüp gidecektik, alma kararı verilince ekip gelip alacaktı’ diyerek bir işlem yapmadan geri döndü.

Donarak öldüğü öne sürülen Ramazan Öz’ün, cenazesi Cumhuriyet Savcılığı’nca yapılan otopsi sonrası Aydıncık’ta toprağa verildi.

AYDINCIK KAYMAKAMLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ: “KONUYLA İLGİLİ ADLİ VE İDARİ İŞLEM BAŞLATILDI”

Olayın duyulmasının ardından Aydıncık Kaymakamlığından da vRamazan Öz’ün vefatıyla ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, “İlgili şahıs 14.01.2021 tarihinde yüksek tansiyon, diyabet ve %65 görme engeli gibi rahatsızlıkları olduğunu, ailesinin kendisi ile ilgilenmediğini beyan ederek bir bakım merkezine yerleştirilmeyi talep etmiştir. Bunun üzerine İlimizde bulunan özel bir bakım merkezine yerleştirilmiştir. Daha sonra 02.04.2021 tarihinde bakım merkezine dilekçe vererek kendi ihtiyaçlarını giderebildiğini, bakım merkezinde kalmak istemediğini bakım merkezinden ayrılmak istediğini beyan ederek Aydıncık ilçesinde bulunan kendine ait iki katlı (altı dükkân üstü ev) evine dönmüş bu süre zarfında kendi evinde yaşamını sürdürmüştür.

İlgili şahıs Muhtar vasıtasıyla Aydıncık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına tekrar başvurarak bir bakım merkezine yerleştirilme talebini iletmiştir. Talep üzerine Silifke Sosyal Hizmet Merkezi tarafından gerekli çalışma yapılırken şahsın kendi evinin altında bulunan dükkânda vefat ettiği tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili gerekli adli ve idari işlem başlatılmış olup şahsın ölüm sebebi ise otopsi sonucunda belli olacaktır” denildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle