Hoşgeldiniz  

AMAN DİKKAT ATLAMAYALIM… MERSİN-ADANA TRENLERİ YARINDAN İTİBAREN 2 YIL DURUYOR, TOK VE BÜYÜKŞEHİR OTOBÜSLERİ DEVREDE!

admin | 21 Nisan 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), yüksek standartlı demiryolu hattı inşaatı çalışmaları sebebiyle Adana-Mersin arası tren seferlerini 2 yıl süreyle iptal edildi. Mersin-Tarsus-Adana arasında günlük seyahat eden vatandaşlar için TOK ile Büyükşehir Belediyesinden ek sefer açıklaması geldi.

Mersin-Adana- Gaziantep hızlı tren hattı çalışmaları sebebiyle Mersin-Yenice tren seferleri 2 sene boyunca durdurulacak.

22 Nisan yani Pazartesi gününden başlamak üzere 24 ay süreyle Mersin-Yenice hattının trafiğe kapatıldığı duyuruldu.

MBB OTOBÜSLERİ EK SEFER YAPACAK

Adana ve Mersin arasında karşılıklı yapılan tren seferlerinin, hızlı tren çalışmaları gerekçesiyle 22 Nisan’dan itibaren 2 yıl durdurulacak olması, ulaşımda treni tercih eden çalışanlar ve öğrenciler tarafından endişeyle karşılanmıştı.

Mersin-Yenice arasında faaliyet gösteren 141 No’lu hattın ve Tarsus-Yenice arasında faaliyet gösteren 264 No’lu hattın sefer sayısı arttırıldı. Aynı zamanda üniversite öğrencilerini de unutmayan Büyükşehir, Tarsus Atatürk Caddesi’nden başlayan ve Tarsus Üniversitesi ile Çağ Üniversitesi’nce kadar ulaşım sağlayan 263 No’lu hattı da ilk kez 22 Nisan’da sefere başlatacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, 141 No’lu Mersin-Arıklı hattında 10 olan sefer sayısını 18’e, 264 No’lu hattın seferlerini de 10’dan 23’e çıkardıklarını bildirdi.

TOK OTOBÜSLERİ KOOPERATİFİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Mersin-Adana arasında sürekli gidiş geliş yapan vatandaşlar için TOK Otobüs Kooperatifinden de açıklama geldi.

TOK, seferlerini Tarsus’tan 05.30 itibariyle başlatma kararı aldığını duyurdu. Adana ve Mersin il merkezlerinden saat 06.00 itibariyle seferler başlayacağı ve akşam 20.00’a kadar düzenli devam edileceği bildirildi. Saat 20-22 arasında ise nöbetçi araçlar servise devam edecek.

TOK’tan şu açıklama yapıldı:

22.04.2024 Pazartesi günü TCDD’nin (trenin) kapanması sebebiyle tüm yolcularımızın faydalanabilmesi ve mağdur olmamaları için Tarsus’tan Adana’ya Demirkapı durağında, Tarsus’tan Mersin’e Kleopatra durağında sabah saat 05:30 itibari ile araçlarımız seferlerine başlayacaktır. Akşam saat 20:00’ye kadar düzenli olarak çalışacaklardır.

Adana ve Mersin’den de sabah saat 06:00’da araçlarımız seferlerine başlayıp akşam saat 20:00’ye kadar düzenli olarak çalışacaklardır.

Akşam saat 20:00 ile 22:00 saatleri arasında belirtilen duraklardan tüm istikametlere nöbetçi araçlarımız bulunmaktadır.

Adana kalkış noktası sabah saat = 06:00 Atilla Altıkat-merkez otogar

Mersin kalkış noktası sabah saat = 06:00 Eski Otogar

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle