Hoşgeldiniz  

AK PARTİLİ KIRATLI, ÇİFTÇİYE “SULAMA SUYU” MÜJDESİYLE GİTTİ

admin | 28 Nisan 2023 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Yerel Haberler A- A+

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Ali Kıratlı; kırsal mahallelere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve resmi gazetede de yayımlanan müjdeyle gitti. Kıratlı, “Bundan sonra çiftçimizin kullandığı sulama suyu ücretinin yarısını devlet karşılayacak, hayırlı olsun” dedi.

28. Dönem AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Ali Kıratlı, seçim çalışmaları kapsamında kendi ilçesi Mezitli’de ziyaretler gerçekleştirdi, kırsalda Yörük hemşehrileriyle kucaklaştı. Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini ziyaret eden Kıratlı daha sonra sırasıyla Kale, Şahintepesi, Doğulu ve Anayurt Mahallelerine gitti. Her gittiği yerde büyük coşku ve adaklarla karşılanan, Yörükler tarafından, “Bizim Ali” diye yakıştırma yapılan Ali Kıratlı’da henüz milletvekili seçilip, meclise gitmeden dahi vatandaşın sorunlarının çözümü noktasında girişimlerde bulunduğunu aktardı ve özellikle limon ile çiftçinin sulama suyu ücretleriyle ilgili müjdeleri olduğunu belirtti.

“ADAY TANITIMINDA BAKANIMIZA SORUNLARIMIZI İLETMİŞTİK”

Aday listelerinin belli olup Ankara’ya davet edilmesinin ve tanıtım toplantısının ardından Mersin’den aday gösterilen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kendileriyle özel bir görüşme yaptığını, “Birlikte çalışacağız, sizleri detaylı tanımak isterim” dediğini dile getiren Kıratlı, Bakan Nebati’nin Mersin için önemli bir şans ve kazanım olduğunun altını çizerek, “Bakanımızla yaptığımız görüşme sonrası kendisine, Mersinli üreticilerimizin ivedilikle çözülmesi gereken sıkıntıları olduğunu, bunlarla ilgili müjdelerle gitmezsek, tepki alacağımızı söyledi. Bakanımız, ‘ne istiyorsunuz?’ diye sordu. Biz de limon ve sulama suyu ücretleriyle ilgili beklenti var dedik. Bakanımız hemen gerekli yerleri aradı ve limonun ihracatı noktasında verilen teşviki 40 kuruştan tonda bin liraya yükselttirdi. Mersin’e döndük çalışmalarımıza başladı. Önceki akşam da her konuda olduğu gibi bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanımız, vatandaşın, üreticilerin, Yörüklerin taleplerini karşılıksız bırakmadı ve açıkladı. Hemen ardından da resmi gazete yayımlandı: Bundan sonra çiftçilerimizin kullandığı sulama suyu ücretinin yarısını devlet karşılayacak. Milletimize, üreticilerimize, benim Yörük hemşerilerime hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

ADAKLARLA KARŞILANAN KIRATLI’YA, “BİZİM ALİ” YAKIŞTIRMASI

Günde 12 saatten fazla zamanını vatandaşla kucaklaşmaya ayıran AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Ali Kıratlı, gittiği her yerde büyük coşku ve özellikle Yörük hemşerileriyle buluşmalarında adaklarla karşılanıp, dualarla uğurlanıyor. Kendisine, “Bizim Ali” yakıştırması yapan köylüler, “Biz, kıblesini şaşıran Ali’ler istemiyoruz artık. Bizim Ali’miz, Yörük Ali’miz var. Bir Ali gider, Bin Ali gelir. Biz, Yörük Ali’mizi meclise güçlü göndereceğiz” ifadelerine yer veriyorlar. Kıratlı’da her gittiği yerde söylediği gibi, 28 yıldır kullandığı telefon numarasını değiştirmediğini ve değiştirmeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN KARŞISINA ELİMİZ, HEYBEMİZ DOLU GİDELİM”

“Beni ilçe başkanlığı yaptığım zamanlardan bilen bilir. Buralarda da hepinizi birebir şahsen tanıyorum. Belki de en büyük avantajımız kendi memleketimizde bu. O günden bugüne vatandaşın içinden hiç çıkmadık. Sizlerin sorunlarına küçük, büyük demeden; her birine elimden geldiği kadar, çözebildiğim kadar gayret ettim. Kiminde başarılı olduk, kimisinde olamadık. Ama olamadığımızda mutlak suretle o konuyla ilgilendiğimi hissettirdim. Uğraştığımı hissettirdim. Çünkü her birinizin derdi benim için çok kıymetli. Bundan hiçbir zaman gocunmadım, mutlu da oldum. Şimdi o zamandan bu zamana çok ciddi mücadele ettik. Yaklaşık 7 sene ilçe başkanlığını bıraktıktan sonra 7 sene bu mücadeleyi devam ettirdik. Biz, partimize hizmet etmeyi sürdürdük. Şimdi Cumhurbaşkanımızın teveccühleriyle, Mersin’den aday gösterildim. Sayın Cumhurbaşkanımız Mersin için iyi bir liste oluşturdu. Bu Yörük evladınızı seçilebilecek bir yere koydu. Bakın bu çok önemli: Siz de benim Yörük hemşehrilerim olarak, teşekkürü iletmeniz lazım. Elimiz, heybemiz dolu gidelim Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına ve diyelim ki, Sayın Cumhurbaşkanı siz beni ve diğer Yörük kardeşlerimi seçilecek yere koydunuz; bakın benim Yörük vatandaşım da AK Parti’yi Mersinde yeniden birinci parti yaptı diyelim.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle