Hoşgeldiniz  

AK PARTİLİ GÜLTAK: “LGBTİ OLUŞUMLARINA DESTEK VEREN ZİHNİYETİN KUR’AN KURSU YAPILMASINA RET VERMESİNİ KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM!”

admin | 03 Temmuz 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bugün Akdeniz Belediye Meclisinde Kur’an Kursu yapılması için belediye arsasının İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesine ret veren CHP ve HDP’li Meclis üyelerine Belediye Başkanı Gültak’tan LGBTİ üzerinden gönderme geldi.

Meclis toplantısında, mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait Nacarlı ve Nusratiye Mahallelerinde bulunan bazı taşınmazların Kur’an Kursu yapılmak üzere, müftülüğe tahsisi ile ilgili konunun görüşülmesi sırasında tartışmalar yaşandı. Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın idareden geldiği gibi oylamaya sunduğu teklif, CHP ve HDP’li üyelerin ret oyu vermesi sonucu, 12’ye karşı 16’ya oyla Meclis’ten geçmedi.

CHP ve HDP’li meclis üyeleri, söz konusu bölgelere yakın cami lojmanı ve Kur’an kursu binası olduğunu savunarak yeni kurs binası için alternatif yerler belirlenmesi gerektiğini ifade ederek ek süre istedi.

Gültak, bürokratlarıyla görüşmesinde, ivedi şekilde, nerede hazır, imar şartları uygun, ruhsat verilebilecek arazi varsa kendisine bilgi verilmesini talep ettiğini kaydederek şöyle konuştu; “Bana bilgisi verilen yerler buralar. Fakat ek süre verdiğimizde şöyle bir şey olmayacak… İmarı hazır, inşaat ruhsatı verilebilecek, bizim hiç projemizin olmadığı ve benzeri maddelerle bir arazi bulma şansımız yok. Dolayısıyla ek süre vermenin bir anlamı da yok. Ek süreyi niye alırsın? Bölgeyi tarayamamışsındır, eksik kalmıştır, yerlere bakamamışsındır, zamana ihtiyaç vardır. Ama 1 ay değil 3 ay da versek, neyi tararsak tarayalım artık bilgisayarı açıyorsun her şey önünde. Aylara gerek yok; bilgisayar 5 dakikada neresi boş, neresi dolu anında veriyor. Dolayısıyla ek süreye gerek yok. Bu nedenle Belediye Başkanlığı kanunları gereği ek süreyi kabul etmeyip teklifi re’sen gündeme getiriyorum” diye konuştu.

“LGBTİ OLUŞUMUNU DESTEKLEYEN ZİHNİYET, KUR’AN KURSUNUN YAPILMASINA RET VERDİ!”

Arsanın Müftülüğe tahsisine ret veren CHP ve HDP’li meclis üyelerine AK Partili Gültak’tan akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden LGBTİ üzerinden gönderme geldi.

Gültak, sosyal medyafdan yaptığı paylaşımda, “Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırı haberlerinin öfkesi tazeyken, bugün belediye meclisimizde yaşananlar bizi derinden üzdü.

Türk toplum yapısına, örf ve adetlerimize aykırı LGBTİ oluşumlarını destekleyen zihniyetin, bugün Akdeniz Belediyesi Meclisimizde Kuran Kursu yapılmasına ret oyu vermesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle