Hoşgeldiniz  

ABOOO… CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’DE AK PARTİLİ AKDENİZ RAHATSIZLIĞI: “BİZİMKİLER NE OLACAK?”

admin | 20 Temmuz 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Partili Akdeniz Belediyesi’nin en düşük işçi maaşını 14 bin 586 TL’ye yükseltmesi ve promosyon olarak işçi başına 16 bin 100 TL olarak verdirmesi, CHP’li Büyükşehir işçisinde deprem etkisi yarattı. CHP’li Seçer yönetiminin hala güncellenmiş maaşları açıklaması ve promosyon ihalesini de sürüncemede bırakması nedeniyle sendika ve CHP’li yönetime tepki gösterdi.

Asgari ücretin net 11 bin 400 TL’ye yükseltilmesinin ardından belediyeler de sözleşmeli ve kadrolu işçilerin maaşlarında güncelleme yapmaya başladı.

AKDENİZ’DE SÖZLEŞMELİ EN DÜŞÜK 14 BİN 586, KADROLU İŞÇİ 32 BİN 100 TL ALACAK

Son olarak Akdeniz Belediyesi, işçilerinin yetkili sendikası HAK-İş’le sözleşme yenileyerek en düşük sözleşmeli işçi maaşını 14 bin 586 TL’ye yükseltti. Akdeniz Belediyesi bu güncellemede kadrolu işçilerini de unutmadı ve kadrolu işçi maaşlarını da güncelleyerek, 32 bin 100 TL’ye çıkarttı.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamada maaş güncellemelerin Temmuz ayı itibariyle işçilerine yansıtılacağını açıkladı.

AKDENİZ’DEKİ GÜNCELLEME BÜYÜKŞEHİR’İ VURDU

Mersin’in merkez ilçelerinden olan Akdeniz Belediyesi’nde yapılan bu güncelleme CHP’li Mersin Büyükşehir işçisinde adeta deprem etkisi yarattı.

Temmuz ayı gelmesine karşın maaşlarında henüz bir güncelleme rakamı açıklanmadığı gerekçesiyle işçilerin, yetkili sendika Belediye-İş ve sosyal demokrat CHP’li yönetime tepki gösterdiği iddiası ortalığı salladı.

CHP’Lİ SEÇER YÖNETİMİ SADECE İŞÇİ KIYIMIYLA UĞRAŞTI

Göreve geldiği günden bu yana seçimlerde ittifak yaptığı HDP kadrolarına yer açmak için 4 bini aşkın önceki dönem milliyetçi/muhafazakar kökenli işçileri haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden eden CHP’li Vahap Seçer yönetimi, yetkili sendikanın temsilcisini de kendisine yakın bir ismi seçtirerek, işçi üzerinde tam hegemonya kurdu.

Önceki dönem bürokrat ve işçisine mobbing ve kıyımla gündemden düşmeyen CHP’li Seçer yönetimine, Akdeniz Belediyesi’ndeki yeni güncelleme rakamları nedeniyle kendi personelinden tepkiler yükseldi.

Bazı işçilerin sendika yönetimine ve CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e tepki gösterdiği, henüz daha yeni maaşların ne kadar artacağını bile bilmedikleri gerekçesiyle homurdanmaya başladıkları da Taş Bina koridorlarında konuşulmaya başlandı.   

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

ABOOO… CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’DE AK PARTİLİ AKDENİZ RAHATSIZLIĞI: “BİZİMKİLER NE OLACAK?” için 1 yorum

  1. Faysal dedi ki:

    Sendika başkanı Şöförü olunca biraz zor işçi çıkarma sürgün etmede memura boş soruşturma açmada Büyükşehir’in üstüne yok Mersin’de

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle