Hoşgeldiniz  

TAKSİ ÜCRETLERİNE “SAĞLAM” GÜNCELLEME: İNDİ-BİNDİ 35’TEN 80 TL’YE FIRLADI!

admin | 21 Temmuz 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Artan akaryakıt zamları ve yüksek giden enflasyon Mersin taksi ücretlerine de yansıdı. Mersin’de kısa mesafe ücreti 80 TL olarak güncellendi.

Mersin’de taksilerin taksimetre ücretlerine zam geldi.

Bundan böyle taksimetre 18 TL’den açılacak. İndi-bindi olarak adlandırılan kısa mesafe ücreti ise 35 TL’den 80 TL’ye yükseltildi. Taksimetrelerde kilometre başına artış ücreti de 20 TL oldu.

Taksilerde bu fiyatlar bugünden itibaren geçerli oldu.

ARTAN MALİYETLER GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Artan akaryakıt fiyatları ve amortisman giderlerindeki astronomik artışlar nedeniyle fiyatların yükseltildiğine dikkat çeken taksi esnafı, bu fiyatların bile zor kurtardığını söyledi.

Muayene, sigorta ve yedek parça maliyetinin iki katı aşan bir oranda zamlandığına dikkat çeken taksi esnafı, bu artıştan kendilerinin de memnun olmadığını ancak artık artan maliyetlerle baş edemediklerini savundu.

VATANDAŞ DERTLİ: “İNŞALLAH DOLMUŞLARA DA FAHİŞ ZAM GELMEZ!”

Vatandaşlar ise indi-bindi ücretinin 35 TL’den 80 TL’ye çıkması karşısında şok yaşadı. Hayat pahalılığı olduğunu ifade eden vatandaşlar da, “Artık taksiye binmek lüks oldu. Dolmuş ücretleriyle ciddi bir uçurum oldu bu fiyatlarla. İnşallah dolmuşlara da yeni zam gelmez. Aldığımız asgari ücret gıda fiyatlarına gelen sürekli zamlarla zaten erimişti, ulaşım da bizi mahvetti” görüşünü dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

TAKSİ ÜCRETLERİNE “SAĞLAM” GÜNCELLEME: İNDİ-BİNDİ 35’TEN 80 TL’YE FIRLADI! için 1 yorum

  1. Genco1881 dedi ki:

    Taksi şöförlerine de güncelleme gelsin çoğu saygısız kılıf kıyafet uygun değil tehlikeli araç kullanmalar say say bitmez

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle