Mersin’de bir araya gelen CHP’nin 40 etkili ismi, Genel Başkan Özgür Özel’e tam destek deklare etti. Toplantıya katılan birçok isim, mutlak butlan kararına karşı sessiz kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve il örgütünün derhal net bir duruş sergilemesi gerektiğini dile getirdi. Özgür Özel’e destek vermek için Mersin’de biraya gelen 40’a yakın önemli ismin büyük çoğunluğu, hafta sonu Adana’ya çıkarma yapma kararı aldı.
Sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – Cumhuriyet Halk Partisi Mersin örgütü, perde arkasında çok hareketli günlerden geçiyor.
Aralarında geçmiş dönemlerde görev yapmış il ve ilçe başkanları, yöneticiler, milletvekilleri, belediye başkanları ile aday ve aday adayı olmuş partinin ağır toplarından oluşan 40 etkili isim, Liva Otel’de kritik bir toplantıda bir araya geldi.
Toplantıya katılan yaklaşık 40 isim, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti içi ve Türkiye genelinde yürüttüğü demokrasi mücadelesine tam destek verdiklerini deklare ederken, toplantının perde arkasından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve mevcut il-ilçe örgütlerine yönelik eleştiriler yükseldi.
Toplantıdan sızan ve Sansasyonel Haber Merkezi’nin ulaştığı bomba kulis bilgilerine göre; partinin bazı etkili isimleri, Mersin’deki mevcut CHP örgütlerinin takındığı pasif tutuma adeta isyan etti.
Toplantıda söz alan birçok ismin, Mersin örgütlerinin tamamen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tavrına göre pozisyon aldığını vurgulayarak, “Örgütler Vahap Seçer’in ağzının içine bakıyor. Genel Başkan Özgür Özel’in mücadelesine ve yaşanan ‘mutlak butlan’ hukuksuzluğuna karşı bu sessizlik kabul edilemez. Ülkenin ve partinin bu kritik durumuna mevcut örgütler adeta kulaklarını tıkamış durumda” eleştirisinde bulunduğu öğrenildi.
“VAHAP SEÇER VE ÖRGÜT NET TAVIR ALMALI, AÇIKLAMA YAPMALI!”
Toplantının ana gündem maddelerinden biri, yerel dinamiklerin genel merkez siyasetindeki çekimserliği oldu. Katılımcılar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ve Mersin il-ilçe örgütlerinin parti içinde yaşanan “mutlak butlan” hukuksuzluğuna karşı daha fazla sessiz kalmamasını talep etti.
Kulislerden edinilen bilgilere göre, Seçer ve Mersin örgütlerinin bu hukuksuzluğa karşı net bir duruş sergilemesi, derhal resmi bir açıklama yaparak tavırlarını Özgür Özel’den yana netleştirmeleri gerektiği yüksek sesle ifade edildi.
HAFTA SONU ADANA ÇIKARMASI: GÖZLER BÖLGE PROGRAMINDA
Mersin örgütündeki bu çekimser havaya rağmen, Liva Otel’deki toplantıya katılan eski ve yeni etkili aktörlerin geri adım atmaya niyeti yok. Toplantıda yer alan isimlerin büyük bir çoğunluğunun, hafta sonu Özgür Özel’in gerçekleştireceği Adana programına kitlesel bir katılım sağlayarak desteğini meydanlarda da göstereceği belirtildi.
Mersin CHP’de taban ve eski tüfekler Özgür Özel için harekete geçmişken, gözler şimdi bu eleştirilerin odağındaki isim olan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve sessizliğini koruyan il yönetimine çevrildi.