Hoşgeldiniz  

40 DAKİKALIK YAĞMUR FELÇ ETTİ… CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR MAZGALLARI TEMİZLEMEDİ DEMEK SUÇ MU OLCEK ŞİMDİ?

admin | 09 Ağustos 2021 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz gün Mersin’de yağan yağış, yağmur tahliye boruları ve mazgalların temizlenmemesi nedeniyle vatandaşları perişan etti. Şehir merkezinde çok sayıda işyerini su basarken, Ulu Cami’nin içi suyla doldu.

Mersin’de yağan 40 dakikalık şiddetli yağış, merkezdeki esnafı perişan etti. İstiklal Caddesi sular altında kalırken, çok sayıda esnafın dükkanını su bastı.

Merkezdeki Ulu Cami de yağışlardan etkilendi. Caminin alt katını su basarken, cemaatin namaz kıldığı zemindeki halılar kullanılamaz hale geldi.

Gece vakti dükkanlarındaki suyu tahliye etmeye çalışan esnaf Belediyeye tepki gösterdi. Yağmur suyu tahliye boruları ile mazgalların pislik içinde olduğunu kaydeden esnaflar, kendi çabalarıyla mazgalların ağzını açarak, suyu boşaltmaya çalıştı.

MAZGAL TEMİZLEMEYEN BÜYÜKŞEHİR’E ESNAF TEPKİLİ

Mazgal ağzı temizliğini yapmayan CHP’li Büyükşehir’e de esnafların tepkisi dinmedi. Ürünleri telef olan bazı esnaflar, “Zararımızı Büyükşehir karşılasın dersek ne olur? Çok yağdı falan derler. Su basacak kadar çok yağmadı. Bu mazgallar temiz olsaydı burada su birikmezdi. Benim dükkanımı da su basmazdı” diyerek tepki gösterdiler.

Mersin, 2001’de, 2016’da ve 2020 Ocak ayında günlerce süren yağmurlara ve arkasından oluşan sele teslim olmuştu. Nice canlarını sel afetlerinde kaybeden Mersin’in ufak çaplı yağan yağmurda bile teslim olması, kış öncesi endişeye yol açtı.

İŞTE ULU CAMİDEN SU BASKINI MANZARALARI:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle