Hoşgeldiniz  

ALANYA SOKAĞI ESNAFI “YETKİLİ GELMEDİ” DİYOR, YENİŞEHİR BELEDİYESİ “GELDİK” DİYE BASIN BÜLTENİ YOLLUYOR!

admin | 09 Ağustos 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

40 dakika yağan yağmura teslim olan Alanya Sokağı esnafı, Yenişehir Belediyesi yetkililerine yaptıkları yol çalışmasının su baskınlarına neden olduğunu geçtiğimiz yıl Kasım ayında belirttiklerini söylemelerinin yankısı sürerken, CHP’li Belediye’den gelen basın bülteni şok yarattı. Gönderilen bültende Alanya Sokağı ile bir çalışma resminin bulunmaması kafaları iyice karıştırdı.

Yenişehir ilçesi Pozcu mevkiindeki en işlek alışveriş sokaklarından olan Alanya Sokağı da 40 dakikalık yağmurda su baskınlarına teslim olmuştu.

Alanya Sokağı’nda geçtiğimiz yıl Kasım ayında parke ve kaldırım düzenlemesi yapan CHP’li Yenişehir Belediyesi’nin yaptığı çalışma esnaflar tarafından beğenilmemiş, altyapı eksikliği nedeniyle belediye defalarca uyarılmıştı.

Esnafın korktuğu başına geldi ve 40 dakika süren yağış nedeniyle Alanya Sokağı dere yatağına döndü. Dükkânları su basan esnaf kendi çabasıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.

BASIN BÜLTENİ “GECE ORADAYDIK” DEDİ AMA…

Bugün Yenişehir Belediyesi yetkilileri, esnaf gezerek hasar tespiti yaptı. Belediye tarafından gönderilen basın bülteninde yer alan “Mersin Yenişehir Belediyesi, kent merkezinde yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan su baskınlarına motopomp ile anında müdahale ederken, rüzgâr dolayısıyla devrilen ağaçların yarattığı tehlikeye karşı da iş makineleri ile teyakkuza geçti. Su baskınları ve diğer olumsuzluklara karşı sağanak yağış altında aralıksız çalışarak vatandaşlara yardımcı olan Yenişehir Belediyesi ekipleri tam kapasite ile mücadele etti” ifadesi Alanya Sokağı esnafının tepkisine neden oldu.

ESNAF YALANLADI!

Yağmur sonrasındaki gün sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan Alanya Sokağı esnafı, “Kim olursa olsun hangi siyasi parti olursa olsun yapılan yanlışları söylemekten hiç çekinmedim… Göz var görür, kulak var duyar ama insanlık ölmesin… Kaç saat oldu daha hiç bir yetkili esnaf yanına gelmedi sormadı yazıklar olsun” diyerek Belediyenin yolladığı basın bülteniyle tezat açıklama yaptı.

YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT SU BASKINI BİR DAHA YAŞANMASIN DİYE ŞİMDİ TEDBİR ALMAYA BAŞLAMIŞ! BRAVO!

Su baskını sonrasında açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Cumartesi günü bir anda etkili olan yağışlar, bazı işyerlerinde su baskınlarına neden oldu. Ekiplerimiz anında harekete geçerek müdahalede bulundu. Ve suların tahliyesi hızlıca yapıldı. Ertesi gün ekiplerimiz hasar tespit çalışmasına başladı. Ayrıca söz konusu yerlerde su baskınlarının bir daha yaşanmaması için de gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle