Hoşgeldiniz  

YILLARDIR İHMAL EDİLEN MERSİN KIRSALINDA BÜYÜKŞEHİR BEREKETİ

admin | 29 Haziran 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinden kentin en uzak noktalarına kadar yürütülen yol yapım ve bakım hizmeti hız kesmeden devam ediyor. Gülnar’da yolsuz köy bırakmayan Büyükşehir Belediyesi şimdi de bağlantı yolları açmaya, mevcut yolları geniş ve güvenli hale getirmeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Mersin’de susuz ve yolsuz yer bırakmama sözü ile merkeze en uzak noktalarda bulunan mahallelerde yol sevinci yaşanmaya devam ediyor.

 

Son olarak Gülnar İlçesi’nin Kayrak ve Çavuşlar ile Silifke İlçesi’nin Uşakpınarı ile arada kalan diğer mahallelerini birbirine bağlayacak olan yolda yol açma çalışmalarına başlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezine ve Gülnar’a kilometrelerce uzakta iş makineleri ile yol açma faaliyetlerine start verirken, 50 yıldır sadece traktörle geçilebilen ve 20 yıldır da mahalle sakinlerinin özlemle beklediği yolun açılmasının kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. Yol genişletme ve revize çalışmalarının ardından altyapı çalışması da tamamlanarak asfaltlanacak yol sayesinde köyler arasındaki mesafe 20 kilometre kısalacak.

 

 “BU YOL BİZİM İÇİN VELİNİMET”

 

Yol yapım çalışması yürütülen bölgede toplanarak açılan yolun sevincini yaşadıklarını anlatan Dedeler Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Kılınç, “Yıllardır açılamayan, Çavuşlar, Kayrak, Uşakpınarı, Dedeler, Ulupınar bağlantı yolunun açılması için bugün çalışma başlattılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’dan ve ekibinden Allah razı olsun. Biz başkanımızdan memnunuz. Bu yol açılmadan Gökbelen üzerinden dolanıyorduk. Dolayısıyla maliyeti de fazla oluyordu, zaman kaybına da neden oluyordu. Bu yol bizim için bir velinimet. Burası Mersin merkeze 140 kilometre, Gülnar’a 30 kilometre uzakta. Kilometrelerce uzakta bizleri düşünen bir Büyükşehir Belediye Başkanı’na sahibiz. Allah başkanımıza uzun ömürler versin. Bizi çok mutlu ediyor. Bugün de bu halk buraya toplandı, bu yolun sevincini yaşıyor. Allah razı olsun” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a güvenmekte haklı çıktıklarını anlatan Silifke Uşaklar Mahalle Muhtarı Mehmet Kılınç da “Burhanettin başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu yol yıllardır beklenen bir hizmetti ve şu anda başladı. Bu yüzden mahalle olarak hepimiz çok mutluyuz. Sayın başkanımız buraya yol yapılacağının sözünü verdiğinde inanmıştık ve görüyoruz ki yanılmadık. Biz genelde yol hizmetlerinden faydalanıyoruz. Benim köyümde 1 yıl içinde 12 kilometre yol yaptılar. Biz hizmetlerinden memnunuz, Allah da ondan razı olsun” diye konuştu.

 

Çavuşlar Mahalle Muhtarı Mustafa Sait Gül ise, “Biz Büyükşehir Belediyemizin her çalışmasından memnunuz. Şu anda bu yol Kayrak, Çavuşlar, Dedeler, Ulupınar gibi yollarımızın birbirine ve sahil bölgesine bağlantı yolu olacak. Mesafe de 20 kilometreden 6 kilometreye düşmüş olacak. Şu anda 2 iş makinesi ile yol açma çalışması yürütülüyor. Bu yol açılmadan önce kullandığımız yollar bizim gibi zamanla yarışan insanlar için sıkıntı oluyordu ama artık her yönüyle çok işimize yarayacak” sözleri ile yolun önemine işaret etti.

 

 “BU YOL YILLARDIR YILAN HİKAYESİYDİ”

 

Gülnar’da verilen bu hizmetin yıllardır beklendiğine işaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Gülnar İlçe Başkanı Yüksel Çelik de “Büyükşehir Yasası çıkmadan önce ben İl Genel Meclis Üyesiydim. O dönemde Gülnar’a en son 2013 yılında düşen pay 1 milyon 690 bin TL idi. Şimdi ise Büyükşehir Belediyesi tarafından son 4 yılda 100 milyonun üzerinde yatırım yapıldı. Bulunduğumuz bölgedeki bağlantı yolu da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı. Bu yol projesi Özel İdare zamanında da vardı ama yılan hikayesiydi. O dönemde Gülnar’a ayrılan ödeneğin tamamını bu yola ayırsak yine yapamazdık. Bu nedenle başta Burhanettin Kocamaz başkanımıza, meclis üyelerimize, daire başkanlarımıza ve personellerimize ellerinden geleni özveriyle yaptıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Öte yandan Kayrak Mahalle Muhtarı Fahrettin Mavi de 20 yıldır bekledikleri yolun yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kayrak halkına verdiği sözü yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Kayrak Mahallesi sakinleri adına teşekkürlerini iletti.

 

 

BEYDİLİ’DE İZİN BEKLENİYOR

 

Ayrıca 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Tırnak, Emirhacı, Beydili, Sipahili grup yolunun yol genişletme çalışması yapılan 14 kilometrelik kısmında Beydili Mahallesi içerisinden geçen 400 metrelik kısım yalnız 1 aracın geçebileceği genişlikteydi. Bölgede kaya deliciler ile 267 tane delik açan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yasal izinlerin alınmasının ardından başlatacağı patlatmalı yol genişletme çalışması ile bu bağlantı yolunu da daha güvenli hale getirecek.

 

Ortaburun Tepesi Mevkii Turizm Merkezi kapsamında Yanışlı’da bin 200 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde yeni yol açma ve genişletme işini tamamlayan ekipler, serme, sulama ve sıkıştırma çalışmalarının ardından bu yolu da hizmete açacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle