Hoşgeldiniz  

VALLA SANSASYONEL ŞOK… MUZ KRİZİNE İLK BÜYÜK TEPKİ MELİH GÖKÇEK’TEN GELDİ! HAYROLSUN…

admin | 23 Ocak 2021 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Rekabet Kurumu’nun Bozyazı’da Komisyoncular Derneği ve 17 şirket hakkında açtığı soruşturma derinleşirken, Anamur ve Bozyazı’daki muz krizine ilk büyük tepki Anamur’da 200 dönüm muz serası olduğu iddia edilen ve bu iddiaları şiddetle reddeden Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi.

Türkiye’nin en önemli yerli muz üreten bölgelerinden Mersin Bozyazı ve Anamur’da muz toptan ticareti ile faaliyet gösteren teşebbüslerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı hareket edip etmedikleri, ilerleyen dönemde netlik kazanacak. Rekabet Kurulu ön araştırmasında, ihlalin tespitine yönelik soruşturma açılmasına ‘bulguların ciddi ve yeterli olduğu’ belirtilmiş ve Bozyazı Komisyoncular deneği ve 17 komisyoncu şirket hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.

Bu gelişmenin üzerine araştırmalarını derinleştiren Rekabet Kurumu, hakkında soruşturma yürütülen teşebbüslerin ‘WhatsApp uygulaması üzerinden oluşturdukları birkaç grup vasıtasıyla haftalık, hatta çoğu zaman günlük ortak fiyat’ belirledikleri iddia edildi. Bölgedeki muz üreticilerinden edinilen bilgiye göre, her hafta ya da belli bir dönem değil, “Bugün şu fiyattan alalım” şeklinde yapılan günlük paylaşımlar bile var. Bu nedenle hem arz talep dengesiyle oluşan fiyatların bozulduğu hem de üreticilerin piyasanın dışında belirlenen fiyatlara satış yapmak durumunda bırakıldığı ifade ediliyor. Yanı sıra küçük çaplı muz tacirlerinin de bu piyasa koşullarından zarar gördüğü belirtiliyor.

TEPKİ TAAA ANKARALARDAN GELDİ… HEM DE MELİH GÖKÇEK’TEN

Bu iddialara ilk büyük teki Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi. Gökçek, twitter hesabından “Mersin Bozyazı ve Anamur’da toptancılar whatsapp’dan grup kurmuşlar. Günlük fiyat tespit ediyorlar. Bu adamlara devlet ceza mekanizması getirmeli. Tarla da 1 lira olan ürün evimize 10 TL’ye giriyorsa ağır para cezaları şart” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

GÖKÇEK, “SERASI OLDUĞU” İDDİALARINI YALANLAMIŞTI

Gökçek’in bu konu hakkında görüş beyan etmesi kafaları karıştırdı. Daha önce Melih Gökçek’in Anamur’da 200 dönüm muz serası olduğu iddia edilmiş, bu iddiaları Gökçek şiddetle reddetmişti. Hatta Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, sosyal medya üzerinden “Gökçek’in seralarını ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlediğini” açıklamış, bu açıklama Gökçek tarafından yalanlanmıştı.

Gökçek’in bir den bir bu konuyla ilgili görüş açıklaması da Gökçek’in Anamur’da muz seraları olduğu ve piyasayla yakından ilgilendiği yorumlarına yol açtı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle