Hoşgeldiniz  

LOKANTA ESNAFININ UMUDUNU KIRAN HABER BİLİM KURULU ÜYESİNDEN GELDİ: “VAKA SAYISI BİNLERE GELMELİ!”

admin | 23 Ocak 2021 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin genelindeki lokanta, kafeterya ve pastane esnafı işyerlerinin açılması için, içinde HES Kodu zorunluluğunun bulunduğu 32 Maddelik bir tedbir taahhütnamesi hazırlayarak işyerlerinin açılması amacıyla talepte bulunsalar da Bilim Kurulu Üyesinden kötü haber geldi: “Binli, 2 binli vakaları görmemiz lazım!”

Pandemi tedbirleri kapsamında uzun bir süredir kapalı olan lokanta, pastane ve kafeterya esnafı işyerlerinin açılması için girişimlerini sürdürüyor.

Mersin’de faaliyet gösteren MTSO 24 No’lu Lokanta Kafeterya ve Pastaneler Meslek Komitesi Meclis Üyeleri, geçtiğimiz hafta MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ile bir değerlendirme yapmış, sıkıntılarını dile getirmişti.

KIZILTAN: “BU İŞLETMELERİN GEÇİCİ DESTEKLERLE AYAKTA KALMASI MÜMKÜN DEĞİL!”

Toplantının ardından açıklama yapan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Desteklerin büyük kısmından etkin yararlanamayan bu grup işletmelerimiz ancak üreterek ve satış yaparak bu krizden çıkabiliriz diyor. Elbette pandemi sorunu var ama kurallara azami uyarak, tüm tedbirleri ve şartları yerine getirerek ve aynı birçok sektörde olduğu gibi HES kodu ve benzer sorgulama sistemleri ile neden bu sektöre de çalışma izni verilmesin. MTSO 24. Meslek Komitesi bir araya gelip aralarında HES kodu zorunluluğunun da bulunduğu 32 maddelik sıkı önlemler içeren bir taahhütname hazırladı. Bunlar çözüm olarak görülmelidir. Çünkü artık bu işletmelerin geçici desteklerle ayakta kalması mümkün değil” demişti.

Geçtiğimiz gün Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile görüşme imkanı yakalayan Kızıltan’ın lokanta esnafının hazırladığı tedbir paketini Bakan Elvan’a sunduğu ve lokanta, kafeterya ve pastane esnafı için yardım istediği biliniyor.

23 OCAK VAKA SAYISI: 5,856… 1.000’DEN ÇOK UZAK!

Lokanta esnafı pandemi döneminde can çekişirken, umutları kıran açıklama Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’dan geldi.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kafe, restoranların faaliyete girmesi için ise vaka sayısında 2 bin rakamını işaret etti. İlhan, “Restoranların kafelerin ne zaman açılacağının kararını İçişleri Bakanlığı veriyor. Şu an net bir şey söyleyemesek de binli, 2 binli vaka sayılarını görmemiz daha doğru olacaktır. Vatandaşlarımızın vakaların ve hasta sayılarının daha da aşağıya gelmesi için bir an önce normal hayata daha rahat döneceğimiz mümkün” ifadesini kullandı. 

Vaka sayısı ortalama günlük 5-6 bin bandında geziyor. Aşılamanın da vatandaşların büyük bölümüne de sirayet etmediği hesaplandığında lokanta ve kafeterya esnafı için bu dönemde bir işyeri açma umudu görünmüyor.

İŞTE 23 OCAK (BUGÜN) KORONA TABLOSU:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle