Hoşgeldiniz  

SU ZAMMI 2022’DE NE KADAR OLACAK? İDARE NE İSTİYOR, MUHALEFET HANGİ RAKAMA “OLUR” DİYOR?

admin | 15 Kasım 2021 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MESKİ Kasım ayı Genel Kurulunda 2022 yılı fiyat tarifesini içeren teklif komisyona sevk edildi. Şimdi Komisyon yeni dönemin zam oranını belirlemek için çalışmalara başlayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısının 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Genel Kurul’da aralarında Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği’nde yapılacak değişikliklerin de yer aldığı 9 maddenin 8’i komisyonlara sevk edildi. MESKİ’de çalışan memur ve sözleşmeli personele ilişkin Sosyal Denge Sözleşmesi’ni yapma yetkisinin Vahap Seçer’e verilmesini kapsayan madde ise oy birliğiyle kabul edildi.

Mersin kamuoyunun büyük merakla beklediği “zamlı” tarife ise komisyona sevk edildi. MESKİ’ye yakın kaynaklar idarenin komisyondan istediği zam teklifinin TEFE ve TÜFE’nin yarısı artı yüzde 27 olduğunu öne sürdü.

Seçer’in de TEFE ve TÜFE’nin yarısı artı yüzde 10 zam teklifinin komisyonda muhalefete sunulmasını önerdiği iddia edildi.

Cumhur ittifakı meclis üyelerinin ise idarenin önerdiği TEFE ve TÜFE’nin yarısını kabul edebileceği ve artı bir yüzde zammına karşı durduğu öne sürüldü.

KOMİSYONA SUNULAN RAKAMLAR KABUL EDİLİRSE NE OLACAK?

İdarenin komisyona sunduğu yeni tarifeye göre meskenlerde 0-15 m3 su fiyatı atıksu bedeli eklendikten sonra 6,55 TL olacak. 16-30 m3 ise 9,87’ye çıkacak.

Muhalefet meclis üyeleriyle görüşmelerin tamamlanmasının ardından yeni zamlı fiyat tarifesi de belirlenmiş olacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle