Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… MERSİN’İ HAVAYA UÇURACAK EKİBİN ORGANİZASYONU ABD ADANA KONSOLOSLUĞU’NDAKİ TERCÜMAN MI?

admin | 23 Şubat 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ABD Adana Konsolosluğu’nda uzun yıllardır tercüman olarak görev yapan Hamza Uluçay, terör örgütü PKK üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı.

mersinbehzatabdadanakonsoslosluğu

Geçtiğimiz günlerde Mardin’de, ‘Behzat’ kod adlı terör örgütü üyesinin ölü ele geçirilmesinin ardından, Nusaybin İlçesi’ne giderek örgüt sempatizanlarını eylemsel faaliyetlere yönlendirdiği iddia edilen Hamza Uluçay için Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama emri çıkardı. Uluçay’ın Adana’daki evine operasyon düzenleyen polis, kimseyi bulamadı. Bunun üzerine ABD Adana Konsolosluğu yetkilileri ile görüşülmesinin ardından Uluçay, polis ekiplerine konsolosluk binasının önünde teslim edildi. Polis ekipleri Uluçay’ı sağlık kontrolünden geçirdikten sonra Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ne götürdü.

 

Uluçay’ın evinde yapılan aramada ise yasadışı olduğu belirtilen Kürtçe kitaplar, 7 ‘F’ serisi, 7 ‘B’ serisi, 2 ‘K’ serisi olmak üzere farklı serilerde 21 adet 1 dolar ele geçirildi.

 

BEHZAT KOD ADLI TERÖRİSTTEN ÇIKAN BULGULARLA MERSİN’DE BOMBA DEPOSU ELE GEÇİRİLMİŞTİ!

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü, 17 Şubat 2017 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen terör örgütü PKK’nın sözde ele başlarından Murat Karayılan’ın yakın koruması “Behzat” kod adlı M.C. ve beraberindeki “Rojhat Bürüks” kod adlı A.K’nin üzerinden çıkan dokümanlardan yola çıkan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Akdeniz ilçesi Bekirde yolundaki bir portakal bahçesinde arama yapmış ve referandum öncesi Mersin’i kana bulamak için hazırda tutulan 80 kg. patlayıcı ele geçirmişti.

 

ŞUBAT AYI BAŞINDA EKİP MERSİN’DEYDİ

 

abd_konsolos_vekili_alevi_dernegi_ve_cemevini_ziyaret_etti_h34549

 

Şubat ayı başında ABD Adana Konsolos Vekili Arnold H. Campbell ile Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü Joanna M. Schenke Mersin’e bir dizi ziyaret gerçekleştirmişti. Gözaltına alınan Uluçay’ın da bu ziyarette Mersin’e gelip gelmediği merak ediliyor. ABD Adana Konsolos Vekili Arnold H. Campbell ile Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü Joanna M. Schenke Mersin’de Cemevi Başkanlığını ziyaret etmiş ve Alevilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle