Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… CHP’Lİ SEÇER METRO İÇİN ÇED İHTİYACINI REDDETTİ… İHALE SÜRECİ DE Mİ YALAN!!

admin | 12 Mayıs 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Metro için ÇED sürecinin yeniden başlatılması haberlerini resmen yalanladı. Seçer, Bakanlığın yazılarını bile reddetti.

Mersin Büyükşehir Meclisi Mayıs ayı 1. Olağan oturumu için MBB Kongre ve Sergi Sarayında toplandı. Toplantının başında MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, Metro projesi hakkında CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sorular yöneltti.

MHP’li Topkara, “Basından takip ediyoruz. Metro projesi için ÇED raporu gerekliymiş. Daha önce size Meclis olarak verdiğimiz 900 Milyon TL borçlanma onayı Bakanlıkta bekletiliyor demiştiniz. Biz Cumhur ittifakı meclis üyelerinden Bakanlıkla görüşmemizi bile talep etmiştiniz. Mecliste bayağı bir konuşmuştunuz bu kredi onayının verilmemesiyle ilgili. Acaba Bakanlığın 900 Milyon TL’lik borçlanma kesin onayını size vermemesindeki sebep bu ÇED raporu ihtiyacı ve tamamlanması gerektiği olabilir mi?” dedi.

SEÇER’DE HÜKÜMETE TEHDİT Mİ? “DEMİR YOLLARI İÇİN BANA GELECEKLER, ONLARIN DA İŞİ VAR, GÖRÜŞECEĞİZ!”

Konuya ilgili sert açıklamalar yapan CHP’li Seçer’in, “Bu nereden çıktı? ÇED sorunumuz yok. Bakanlığın bize yetkiyi vermemesinde de ÇED ile ilgili bir şey yoktur. İnşaat devam ediyor. Kendi öz kaynaklarımla başladık. Benim duymadığım bir şeyi sen nasıl duydun bilemiyorum” cevabını vermesi şok yarattı.

Seçer bununla da yetinmedi, adeta Hükümeti tehdit etti. Seçer, “Şimdi orada Demir Yollarının da işi var. Bana gelecekler. Ben Büyükşehirim. Ben de burdayım. Görüşeceğiz o zaman” diye kouşması şaşkınlıkla karşılandı.

ŞANTİYEDE HAREKET YOK, BAKANLIĞIN ÇED YAZIŞMALARI ORTADA

Parayı bulmadan temel atan ve temel atma töreninden hemen sonra şantiye duran metro işinde Çevre Bakanlığı ÇED gerektiği yazışmalarını Büyükşehir’e göndermiş. Hatta ihale sürecine bile girmişti.

Öyle ki ÇED süreci tamamlanmayan yatırımın başlatılamayacağı da biliniyor. Seçer’in Bakanlığın Büyükşehir’e yazdığı yazıları yok sayması şok yarattı.

İŞTE SEÇER’İN REDDETTİĞİ O RESMİ BELGELER:

https://www.sansasyonelhaber.net/sen-misin-pismis-asa-su-katan-o-degil-de-kilicdaroglu-ve-akseneri-bile-oyuna-getirdin-secerin-metro-hikayesi-boyle-patladi.html

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle