Hoşgeldiniz  

SİYASİ KULİSLERİ YIKAN İDDİA… CHP’Lİ SEÇER’DEN MUHALEFETE İHALE KIYAKLARI!

admin | 24 Haziran 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Meclis’te çoğunluğu bulunmadığı için eli kolu bağlanan CHP’li Vahap Seçer’in muhalif meclis üyelerinin direncini kırmak için bazı meclis üyelerinin ihale almasına “yol verdiği” iddia edilirken, bazı muhalif meclis üyelerinin de bunu fırsata çevirerek MESKİ ve Büyükşehir üzerinden, araya kendilerinden bağımsız firmaların ihale almasını sağladıkları iddiası siyasi kulislere adeta bomba düşürdü.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir koltuğuna oturan ancak Meclis üyelerinde çoğunluğu Cumhur ittifakına kaptıran CHP’li Başkan Vahap Seçer, Cumhur’un direncini kırmak için farklı yollara başvuruyor. Her fırsatta Cumhur ittifakı meclis üyelerinin kendisine destek vermek istediğini ama Ankara merkezli siyaset nedeniyle katı muhalefet zorunda kaldıklarını söyleyen CHP’li Seçer’in Cumhur ittifakı meclis üyeleriyle birebir diyalogu arttırmak için çaba sarf ettiği iddia edildi.

CHP’li Seçer’le “özel diyaloğa” giren bazı muhalif meclis üyelerinin bunu da fırsata çevirdiği iddiası ortalığı salladı. Özellikle MESKİ üzerinden gerçekleştirilen işlerin peşine düşen bazı meclis üyelerinin, buradan ihale alabilmek için yoğun iş ve ihale takip ettikleri iddia edildi.

MECLİS ÜYELERİ “KENDİ ADLARINA” İHALEYE GİREMİYOR… ÇÖZÜM BULUNDU BİLE…

Meclis üyelerinin ihalelere katılamayacağı yasada yer alıyor. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 28’inci maddesinde yer alan hükme göre “…belediye meclis üyelerinin, görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren üç yıl süreyle belediye ve bağlı kuruluşlarından doğrudan veya dolaylı olarak iş alamaması, belediye nezdinde komisyonculuk ve temsilcilik yapamaması hükme bağlanarak nüfuz istismarının önlenmesi” belediye meclis üyelerinin ihalelerden men edildiği biliniyor.

Bu amir hüküm nedeniyle bazı meclis üyelerinin araya başka firma koyarak ihalelere katıldığı uzun süredir Taş Bina koridorlarında dillendiriliyordu.

ELİNİ RAHATLATMAK İSTEYEN SEÇER’DEN “BIRAKIN YAPSINLAR” TALİMATI MI GELDİ? BOMBA İDDİA!

Özellikle önceki dönemde işe alınan mevcut personellerin tasfiyesi ve borçlanma yetkileri konusu başta olmak üzere elini rahatlatmak isteyen CHP’li Vahap Seçer’in de bu dolaylı ihale işlerine sessiz kaldığı hatta el atından destek verdiği iddiası ise gündeme bomba gibi düştü.

KRİTİK OYLAMALARDA “İHALECİ TAKIMI” NE YAPACAK?

Cumhur ittifakı destekçileri, CHP’li Seçer’le bu ilişkilere giren Meclis üyelerini “ihaleci takımı” olarak adlandırmaya başladı bile.

CHP’li Seçer’in uzun zamandır istediği borçlanma yetkisi gibi konularda iddia edilen bu meclis üyelerinin nasıl bir tavır takınacağı da kamuoyu tarafından merakla takip ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle