Hoşgeldiniz  

SEÇER’Cİ CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN CHP’Lİ BOZDOĞAN’A KALKIŞMA CUMHUR’CULAR SAYESİNDE ENGELLENDİ İYİ Mİ?

admin | 05 Şubat 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda yaşanan yetki skandalı, CHP’nin Mersin’de nasıl birbirine düştüğünü ortaya koydu. CHP’li ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yakın meclis üyeleri, Başkan Bozdoğan’ı köşeye sıkıştırdı. CHP’li Bozdoğan’ın imdadına Cumhur ittifakı meclis üyelerinin yetişmesi ayrı bir şok yarattı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın örgütle ve yine CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le görüş ayrılıkları son yaşanan meclis toplantısında zirve yaptı.

Tarsus belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda yaşanan olay Türk siyasi tarihine geçecek cinsten. Meclise getirilen bir madde; “2020 Yılı içerisinde gerçekleştirilecek; kültür, sanat, turizm, tanıtım ve spor faaliyetleri, belirli gün ve haftaların kutlanması ve anılması, sosyal projeler, çalıştaylar, kongreler, seminerler vb. organizasyonlar ile ilgili Belediye Kanunu’nun 14, 15, 38, 60, 74, 75 ve 77. maddeleri ile diğer kanunlardaki hükümlere istinaden, Tarsus Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanına giren konularda yurtiçi ve yurtdışı kamu, özel kişi, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılacak olan ortak hizmetler ve gerçekleştirilecek projelerle ilgili sözleşme, anlaşma ve protokol imzalamak üzere Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a yetki verilmesini içeren maddenin oylamasında tam 12 CHP’li meclis üyesi yetki isteyen Haluk Bozdoğan’a ret oyu verdi.

CHP’DE RET VERENLER SEÇER’E YAKINLIĞIYLA BİLİNİYOR!

CHP’li Bozdoğan’a soğuk duş aldıran bu reddi kullanan CHP’li isimlerin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yakın isimler olması daha büyük şok yarattı. CHP’li Meclis üyeleri Abdulkadir Filiz, Ali Boltaç, Ali Uyan, Ayşe Sayar Cantutumlu, Cuma Ali Gören, Ekrem Fevzi Coşkun, Gürbüz Günaştı, Mehmet Faruk Dalkılınç, Mert Keleşoğlu, Sedat Aykanat, Yusuf Ziya Ateş ve Yusuf Tıbık ret oyu verdi. Yine CHP’li Meclis Üyesi Ali Dinsever oylamada çekimser kalırken, aynı CHP Tarsus İlçe Başkanlığını da yürüten Meclis Üyesi Ozan Varal’ın oturuma katılmaması dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİR’DE AYNI YETKİ İÇİN SEÇER’E RET VEREN CUMHUR’CULAR, TARSUS’TA BOZDOĞAN’A KABUL VERDİ

oplantıda CHP’de yaşanan bölünmenin şoku yaşanırken, CHP’li Bozdoğan’a yetki verilmesi yine Cumhur ittifakını oluşturan AK Partili ve MHP’li üyelerin kabul oyu vermesiyle geçti. Büyükşehir Meclisi’nde aynı yetkiyi isteyen Başkan Vahap Seçer’e ret oyu kullanan Cumhur ittifakı üyelerinin, Bozdoğan’a bu yetki için kabul oyu vermesi de ayrı bir tartışma yarattı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SEÇER’Cİ CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN CHP’Lİ BOZDOĞAN’A KALKIŞMA CUMHUR’CULAR SAYESİNDE ENGELLENDİ İYİ Mİ? için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle