Hoşgeldiniz  

“SAMSUN İLE MERSİN BULUŞMALI!”

admin | 19 Kasım 2016 | Ekonomi, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Trabzon’da bölgeye dair önemli açıklamalarda bulundu.

chplideritrabzondakonustu

Trabzon’da partisinin il başkanlarını toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Karadeniz ve Akdeniz’i buluşturmak zorunda olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Hep Doğu’dan Batı’ya yollar gider demiryolları gider. Yine Güney’den Kuzey’e gitmez. Bu iki denizi niye birleştirmiyoruz. Merkez Türkiye projesini açıklamıştık. Projenin ana fikri budur. Trabzon Ve Samsun limanlarını Mersin ve İskenderun limanlarıyla buluşturmamız gerekiyor. Lojistik açıdan Türkiye hak ettiği yere şuana kadar almış değildir. Merkez Türkiye projesi dünyada uygulanan 3 büyük projenin 4.’südür. Bu proje Ortadoğu’nun barış anahtarıdır. Arap da kazanacak Rus da kazanacak Türk Cumhuriyeti de kazanacak. Avrupalı da kazanacak. Ama merkez Türkiye olacak. Asya ve Avrupa arasındaki köprüyüz bu coğrafyayı değerlendirmekten aciz
bir yönetim anlayışımız var. Türkiye’nin her tarafına sanayi götürmek zorundayız. İpekyolu var biliyorsunuz Çin’den başladı burnumuzun dibine kadar gelecek. Niye demiryolunu biz oraya bağlamıyoruz. Trabzon’a niye demiryolu gelmiyor?.”

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle