Hoşgeldiniz  

MERSİN’İN KURTULUŞU ETKİNLİKLERİ KISITLAMAYA RAĞMEN YAPILACAK

admin | 01 Ocak 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü dolayısıyla yapılması planlanan etkinliklerin sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen sınırlı sayıda katılımcıyla yapılacağı bildirildi.

Mersin bu sene 99.sunu gerçekleştirmeye hazırlandığı 3 Ocak Kurtuluş Günü etkinliklerini sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen sınırlı sayıda katılımcıyla yapılmasına rağmen kutlamaya hazırlanıyor.

Korona virüs salgının önlenmesi kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelen Kurtuluş Günü etkinlikleri, bu sene çelenk sunma töreniyle sınırlı tutulacak.

Pazar günü sabah saat 10’da gerçekleştirilecek olan çelenk sunma töreni Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Mersin Valiliği’nin ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi çelenk sunumunu gerçekleştirecek.

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yılı programı, pandemi kuralları ve sokağa çıkma kısıtlamaları çerçevesinde sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirileceği bildirildi. Bu kapsamda 3 Ocak 2020 Pazar günü saat 08.00’den itibaren resmi kurum ve kuruluşlar, askeri birlikler, özel kuruluşlar, konutlar ve işyerleri bayraklarla donatılacağı açıklandı. Yapılan açıklamada, Limanda ve açıkta demir atmış olarak bulunan Türk bandıralı sivil gemilerin de ışıklandırılacağı kaydedildi.

VALİ SU: “ECDADIMIZIN SERGİLEDİĞİ RUHU YAŞATMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ!”

Mersin Valisi Ali İhsan Su da, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Su mesajında, “Aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı ile hürriyet ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği bu süreçte Mersinliler de gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tek vücut olarak verdiği kahramanlıklarla dolu mücadelesini 3 Ocak’ta mutlak bir zaferle taçlandırmıştır. 3 Ocak 1922’de elde edilen bu destansı zaferin kahramanlarının torunları olarak gururlanmaktayız. Ecdadımızın sergilediği birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak, ilimizi ve ülkemizi daha da geliştirip kalkındırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla; Mersinli hemşerilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Vatan ve Millet uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla yad ediyor, tüm Mersinli hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle