Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE FETÖ’NÜN BBTM’LERİ YAKALANDI… PEKİ NEDİR, KİMDİR BU BBTM’LER?

admin | 20 Kasım 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bu hafta sonu Mersin’de gerçekleştirilen FETÖ operasyonları kapsamında 15 kişi gözaltına alındı. Operasyonda kapsamında örgütün BBTM, BTM ve ev abisi konumunda bulunan kişiler yakalandı. Peki BBTM ve BTM sıfatlı kişiler örgütte ne görev yapar? Cevabı sansasyonelhaber.net’te.

Mersin hafta sonu gerçekleştirilen ve 15 kişinin gözaltına alındığı FETÖ operasyonlarını konuşuyor. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’ye yönelik kentte bulunan hücre evi yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün BBTM, BTM ve ev abisi konumunda bulunan aralarında öğretmen, hemşire, komiser ve özel sektör çalışanlarının bulunduğu 15 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve bu 15 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Bu operasyonda dikkat çeken önemli detay BBTM ve BTM olarak kodlanan örgüt üyeleriydi. BBTM ve BTM örgüt üyelerinin örgüt içerisinde nasıl konumlandırıldıklarını sansasyonelhaber.net sizler için araştırdı:

 

BBTM: Büyük Bölge Talebe Mesulü

BTM: Bölge Talebe Mesulü

 

Örgüt; subay, emniyet müdürü, hakim ve savcıları il imamına bağlı olarak çalışan “Büyük Bölge Talebe Mesulü”nde yetiştirdi. İçerisinde ortaokul, lise, dersane ve mezun mesulü olmak üzere 4 birimi ayrılan Büyük Bölge Talebe Mesulü ilk olarak ortaokulda zeki ve yardıma muhtaç öğrencileri örgüte kazandırdı.

 

Subay, hakim ve savcı gibi üst düzey yönetici yapılacak öğrenci FETÖ’nün hiçbir okul ve dershanesine gönderilmedi. Deşifre olmaması için sadece “mesul abisi” tarafından bilinen öğrenci, hiçbir okul, yurt ve toplantıları katılmadan istediği okula yerleştirildi.

 

BBTM ve BTM’ler tamamen kripto yapılanmaya yönelik çalışan teröristler olarak göze çarpıyor. BBTM ve BTM’lerin yetiştirdiği kişiler, gizli tutularak, örgütle resmi kaydı olmaksızın örgüte bağlı şekilde çalışmalarını yürütüyor.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle