Hoşgeldiniz  

YENİ KAOS PLANI MERSİN’DE ÇÖKERTİLDİ!

admin | 20 Kasım 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Limanı’nda ABD’den gelen gemide yapılan aramada, aralarında “hayalet silah” glock marka tabancaların da olduğu 47 silah ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince bir konteynırda bulunan arabada yapılan incelemede “hayalet silah” olarak bilinen glock marka tabancaların da aralarında yer aldığı, 6’sı uzun namlulu, 41’i tabanca olmak üzere 47 muhtelif marka silah bulundu. Olayla ilgili ithalatçı şirket yetkilisi dahil 4 kişi gözaltına alındı.

 

İŞTE SUİKAST SİLAHI GLOCKUN ÖZELLİKLERİ

 

Trabzon’daki rahip cinayetinin ardından Danıştay’daki silahlı saldırıyla Türkiye gündemine gelen Glock marka tabancaların gövdesi, polimer maddesinden yapılıyor. Emniyet istihbarat kaynaklarına göre, gayri resmi yollardan ülkeye sokulan Glock’lar, terör örgütleri ve organize suç şebekelerince kullanılıyor.

 

DHKP-C başta olmak üzere PKK ve mafya içinde bu silaha sahip birçok kişi var. Silah, Kuzey Irak sınırından Türkiye’ye sokuluyor. Fiyatı 4 bin dolardan başlayan suikast silahı Glock’lar, 10 bin dolara kadar alıcı buluyor. Bu arada tabancanın tetik, namlu, iğne, sürgü ve tırnak kısmı tamamen çelikten oluştuğu için sanıldığının aksine hayalet silah olmadığı ve X-Ray cihazından sinyal vermeden geçemeyeceği vurgulanıyor.

 

Türkiye’de yakalanan Glock marka tabancalar arasında en çok 19-C modeline rastlanıyor. Uzmanlar Glock marka silahların yakalanmasında son 1 yıl içinde yüzde yüzlere varan bir artış olduğunu belirtiyor. Trabzon’daki Rahip Andrea Santoro’nun öldürülmesinde kullanılan Glock marka silahlardan biri de, 9 Kasım 2005’te İstanbul Karaköy’de Birlik Metal’e yapılan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıda kullanılmıştı.

 

Başka bir ilginç istatistik ise ruhsatlı Glock’ların hiçbirinin suça karışmamış olması olarak değerlendiriliyor. Glock marka silahın şu anda Türkiye’ye resmî yollardan girmesi sadece devlet görevlileri sayesinde gerçekleşiyor. Yurtdışında görev yapan Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet ve Genelkurmay’a bağlı görevlilerle elçilik ya da konsolosluklarda çalışanlar, Glock’u yurda sokabiliyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle