Hoşgeldiniz  

MAHMUT KARAK, “KONUŞMAYA” BAŞLADI

admin | 07 Aralık 2016 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Spor, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı Mahmut Karak, sosyal medya üzerinden Mersin İdmanyurdu’ndaki gerçekleri yazmaya başladı. İşte Karak’ın yazısının ilk bölümü…

mkarak1

 

1.BÖLÜM: MERSİN İDMAN YURDU’LU İLK GÜNLER

 

28 Eylül 2016’da gerçekleştirilen Mersin İdman Yurdu’muzun Olağanüstü Genel Kurulu’nda büyük bir sorumluluk alarak, adeta ateşten gömlek giyerek bu onurlu görev Genel Kurul üyelerimizce bize tevdi edildi. Bizlere inanan, güvenen Sayın Mersin Valimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Mersin Milletvekillerimize, çok değerli Genel Kurul üyelerimize ve tabi ki cefakar taraftarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Sahipsizlikten kırılan, kentimizin güzide değerlerinden olan Mersin İdman Yurdu’nun içinde bulunduğu durum her Mersinli gibi beni de ciddi anlamda üzmekteydi. Olağanüstü Genel Kurulu’muzdan 2 gün önce, bir ağabey olarak çok değer verdiğim, kendisine Ağabey olarak hitap ettiğim Sayın Ali Tekin, Ankara’dan dönerken beni aradı ve bu onurlu görev için bana “Var mısın?” diye sordu. Mersin İdman Yurdu’muzun içinde bulunduğu krizden kurtulabilmesi için hem Mersin aşığı hem de profesyonel kişilerin adı altında şimdi sizlerle. başa geçmesi ve sorumluluk alması gerektiğini, bu sebeple kendisinin bu onurlu ve bir o kadar meşakkatli göreve talip olduğunu, bu zorlu yolda benim de yanında yer almamın kendisini mutlu edeceğini söyledi. Hem Mersin İdman Yurdu hem de Ali Tekin isimleri benim için çok değerlidir, tereddütsüz kabul ettim.

Kongre öncesinde bir araya geldiğimiz mevcut Kulüp Başkanı Sayın Hüseyin Çalışkan, aslına bakarsanız tüm tabloyu kısa ve öz şekilde gözlerimizin önüne serdi. Hepimizin bildiği ama bir türlü konduramadığı bu tabloyu en yetkili ağızdan duyunca işimizin gerçekten ne kadar zor olduğunu bir kez daha anladım. Sayın Çalışkan çok mütevazi bir insan. Kulübümüze zor zamanda sahip çıkan Hüseyin Bey, bize dönerek, “Çok zor bir göreve talip oldunuz. Bu işi zorlaştıran borçlarının çokluğunun ötesinde yalnız kalmanız. Biz yalnızdık. Bir yardım göremedik. İnşallah sizler bu işin altından kalkarsınız” dedi. Sayın Çalışkan yalnızlık hususunu iyi analiz etmiş, dediklerinin hepsi de harfiyen çıktı.

Kulübün o gün itibariyle borcunun 75 milyon TL olduğunu bize söyledi. Bu borç, günü geçmiş borçlardı. Vadesi gelmeyen borcumuzun da 11 milyon TL olduğunu ifade etti. Yani toplam 86 milyon TL’lik mevcut bir borcu sırtlayarak, kulübümüzü hem bu yükten kurtarmak hem de düzlüğe çıkarıp, artıya geçirmek için tüm mesaimizi, varımızı, yoğumuzu kulüp için harcamaya karar verdik.

28 Eylül’den beridir de böyle çalışıyoruz Mersin İdman Yurdu’muz için. Birtakım güdümlü çevrelerce görülmek istemese de başta başkanımız ve yönetimdeki tüm arkadaşlarımızla bir mesai kavramı olmaksızın çalışıyoruz.

Biz burada bir cennet bahçesinin olmadığını biliyorduk. Ateşten gömlek giydiğimizin farkındaydık. Arkamızda kimsenin olmayacağını da biliyorduk. Ama bu kadar oyunun döndüğünü adeta kumpas çemberiyle sarılacağımızı hiç tahmin etmedik. Bu oyunların, düzenbazlıkların biz üstüne gittikçe nasıl ilişkilerle sarılıp, sarmalandığını anladık ve koca çınar Mersin İdman Yurdu’muzun bugünlere nasıl getirildiğini de gözlerimizle gördükçe adeta kahrolduk.

Yılmadık, yılmayacağız, bütün bu oyunları bozacağız. Bütün bu çarpık ve kirli ilişkileri yazı dizimin ilerleyen bölümlerinde açıklayacağım. Hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak. Dönen dolapların hepsini kamuoyuyla paylaşacağım ki, Mersin’in bu değerinin nasıl kişisel menfaatleri için kullanıldığını ve tüketildiğini tüm halkımız bilsin.

Böylesi bir dönemde bir kişiye ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bir kişi var ki, kulüp için, Mersin İdman Yurdu’muz için her türlü imkanı sağlamıştır. Maddi-manevi desteğini esirgememiştir. Sayın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz Beyefendi’ye teşekkür etmek istiyorum. Kulübümüz için Büyükşehir Belediyemizin tüm imkanlarını seferber adı altında toplandılar. etmiştir. Bu kadar kumpasın hatta ihanetin döndüğü bir ortamda şehrimizin menfaati için mertçe taşın altına sadece elini değil, gövdesini koymuştur. Bir Mersinli olarak, bir Mersin İdman Yurdu sevdalısı ve yöneticisi olarak sağ olun, var olun Sayın Burhanettin Kocamaz.

 

DEVAM EDECEK…

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MAHMUT KARAK, “KONUŞMAYA” BAŞLADI için 2 Yorum

  1. A.Cıvanbay dedi ki:

    Sayın karak . Dilinize saglık.

  2. A.Cıvanbay dedi ki:

    Evet İşiniz zor. ben bir M.İ.Y. Taraftarı olarak her yönüyle Her İki Tarafıda Takip ediyorum. sadece taraftarım ben. bukadar borçtan evet sizin suçunuz olmayabilir. ama ben taraftar ilgilendigim konu sadece sportif başarılardır. obir konular yönetim ve eski ynetimle aranızda . Çünkü ben sadece Kombinemi alıp M.İ.Y..nu Destekleyen Koyu bi Taraftarım. kötü sonuçlarda ben aglıyor üzülüyorum. İlk Baştada Kongr. Dediniz ŞEFFAFSANIZ. Tabiki sorulan sorulara cevap verceksiniz. 1. geldiginiz günden beri takım sadece 2 puan aldı . 2. yusuf hocayı obir sezonamı hazırlıyorsunuz. 3. bu Kulüpden kimler avanta haksız kazançlar elde etti. 4. alt yapının ve tesislerin durumu nedir. Şimdilik bukadar. Tabi Egerki ŞEFFAFSANIZ. Açıklayın. Saygılar…

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle