Hoşgeldiniz  

KALKINMA BAKANI LÜTFİ ELVAN KRİZ MASASINDA

admin | 30 Aralık 2016 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’i vuran selin ardından kente gelen Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, yetkililerden brifing aldı.

bakanelvanbrifingsel

Mersin’de 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin kaybolduğu sel felaketinin ardından incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kriz Masası’nda aldığı brifingin ardından selin ilk bilançosunu açıkladı. Elvan, 6 saatte metrekareye 170 kilogramdan fazla yağış düştüğünün ve bunun Mersin’in yılda aldığı toplam yağış miktarının 3’te 1’ine karşılık geldiğini söyledi.

 

Elvan, “Afetle birlikte 686 araç, 2 bin 347 personel 78 motopomla müdahale yapıldı ancak maalesef 2 can kaybı yaşandı, 3 kayıp vakası bulunmaktadır. Kaybolan 3 kişiye yönelik olarak ise Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde, Mersin ve Adana AFAD ekipleriyle emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından yoğun bir çalışma yürütülmektedir. Sahil güvenliğin 3 botu ve 10 dalgıçla 30 personel, AFAD ve Emniyet Müdürlüğü’nü de dahil ettiğimizde 123 personel kaybolan 3 kardeşimizi arama çalışmaları devam etmektedir” dedi.

 

Nakdi yardımların başladığına vurgu yapan Lütfi Elvan, “Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız teker teker hasar gören tüm evleri taramaya başladı. Şuana kadar 146 aileye nakdi yardım desteği sağlandı ve diğer ailelere destek sağlamaya devam edeceğiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 947 bin lira para aktarıldı. Bu kaynak ailelerimizin ihtiyaçları için kullanılmaktadır. Küçükbaşlarda telefler söz konusu. Tespiti konusunda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle