Hoşgeldiniz  

İMECE GAZETESİ ESKİ MUHABİRİ TUTUKLANDI

admin | 13 Nisan 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

5 Nisan’da gözaltına alınan Üniversite öğrencisi ve İmece Gazetesi eski muhabiri Hasret Vurucu TKP/ML üyeliği gerekçesiyle tutuklandı.

Mersin’de 5 Nisan’da ev baskınlarıyla gözaltına alınan aralarında Pir Sultan Abdal Derneği ve Partizan üyeleri ile Mersin Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu 16 kişi bugün Emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Mersin Adliyesi’ne getirildi. Savcılık ifadeleri sonrası 7 kişi “örgüt üyesi olmak”, 9 kişi ise “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla Mersin Birinci Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

 

Mahkeme heyeti 11’si adli kontrol şartıyla olmak üzere 14 kişiyi serbest bıraktı. Duygu Canıtez ve Hasret Mesnure Vurucu ise “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

 

Mersin Yaşam gazetesine konuşan Avukat Sabahat Gençtarih, “Tuhaf bir dosyaydı. Müvekkillerden bir kısmı DHKPC, bir kısmı TKP/ML, bir kısmı MLKP üyeliğiyle suçlandı. Bazı müvekkillerin dosyasında suçlama bile yoktu. Onların da evlerindeki kitapları delil olarak gösterdiler. Onun dışında bir isnat yoktu. Biz de propaganda suçunun oluşmadığını söyledik. Buna rağmen savcılık tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Hasret Vurucu ve Duygu Canıtez TKP/ML üyeliği iddiasıyla tutuklandı. Diğer müvekkillerimiz serbest bırakıldı” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Evrensel Gazetesi

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle