Hoşgeldiniz  

HAFTANIN SAĞLAM İDDİASI… MTSO BAŞKANI AŞUT, ABDULLAH ÖZDEMİR’İ KISKANDI!

admin | 31 Mayıs 2017 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

TOBB’un 73. Genel Kurulu’na başkanlık eden Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir’in bu önemli başarısı MTSO yönetimi tarafından yok sayıldı. Sayfa sayfa Genel Kurul haberlerini yayınlayan MTSO’nun resmi yayın organında MTB Başkanı Abdullah Özdemir’in bu başarısından tek kelam edilmedi.

Kentin en önemli çatı örgütü olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un kent dinamiklerini dışlayıcı tavırları sürüyor. Daha önce Mersin iş dünyasının MTSO’dan sonraki bir diğer önemli temsilcisi MESİAD Başkanı Mehmet Deniz’in yoğun suçlamalarının hedefi olan Aşut, son yaptığı daha doğrusu “yapamadığı” hamleyle gazetelere çarşaf çarşaf verdiği “Mersin’i birlikte büyütelim” söylemlerinde ne kadar samimi(!) olduğunu da kanıtladı.

 

Geçtiğimiz hafta Ankara’da TOBB’un 73. Genel Kurulu’na Başkanlık eden Mersin iş dünyasının önde gelen isimlerinden Abdullah Özdemir’in bu başarısı, MTSO’nun resmi yayın organı MTSO Haber Gazetesi’nde yok sayılması iş dünyasının tepkisini çekti. Gazetede TOBB Genel Kurulu’na geniş bir şekilde yer verilirken, Genel Kurul’da Tantuni standı açarak “Tantuni” tanıtımı yapmasını bile haber yapan gazetenin Özdemir’in başarısından tek bir kelime bile etmemesi tepkiyle karşılandı.

 

TAZİYE EVİNDEN GENEL KURUL İÇİN AYRILDI

 

TOBB tarihinde ilk defa Mersin iş dünyasından bir ismin Genel Kurul Başkanlığı yapmasını hiç önemsemeyen MTSO gazetesinde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşması geniş geniş verilirken, konuşmasının başında Özdemir’e başsağlığı mesajından dahi bahsedilmedi. TOBB Genel Kurulu’ndan 2 gün önce annesi Meral Özdemir’i kaybeden Abdullah Özdemir, Mersin iş dünyasının yakaladığı bu prestij fırsatını kendi acısını erteleyerek kaybetmek istememesi de takdirle karşılandı. Özdemir taziye evinden Genel Kurul için ayrılmış, Genel Kurul’un ardından tekrardan baba evine dönmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da Genel Kurul’un ardından taziye dileklerini ilettiği Özdemir’e MTSO tarafından yapılan bu saygısızlık, iş dünyası tarafından da yoğun eleştiri aldı.

 

 

“MTSO YÖNETİMİ EGOİSTÇE DAVRANIYOR”

 

Aşut’lu MTSO yönetimini egoistlikle itham eden Mersin iş dünyasından bazı isimlerin, Mersin’de en çok şikayet edilen konuların başında gelen kurumlar arası kutuplaşmanın da MTSO Başkanı Aşut’un bu tarz davranışlarından kaynaklandığını öne sürdüler. Olaya tepki gösteren bazı iş adamları, “MTSO kendisinin de üyesive kardeş bir kurumun yöneticisi olan Abdullah Özdemir’in üstlendiği bu görev ile gurur duyması gerekirken, bunu niye kamuoyundan gizlemeye çalışır? Üyelerinin başarılarını öne çıkarın. Öne çıkan her üyenin, kendinize potansiyel bir rakip olacağı korkusunu artık bir yenin.

Üyelerin aidatları ile oluşan kaynakları kullanarak çıkardığınız gazetenizde, bu başarılara yer vermek, çok şikayet ettiğimiz kurumlar arasındaki kutuplaşmanın panzehirlerinden birisidir. MTSO Yönetimini, bu güzide ve köklü odamızın büyüklüğüne yakışır şekilde dışlayıcı değil, kucaklayıcı olmaya davet ediyoruz” şeklinde görüş belirttiler.

 

İSTEMEM YAN CEBİME KOY!

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılması gereken yurt genelinde 1 sene ertelenen TSO seçimlerinin bu yıl yapılacağı düşünülüyor. Yakın çevresine “Aday olmayı düşünmüyorum” dediği iddia edilen Aşut’un her şeye rağmen aday olacağı da kulislerde konuşuluyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle