Hoşgeldiniz  

ERDOĞAN’IN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ’NE “İLK DARBE” MTSO BAŞKANI’NDAN GELDİ

admin | 24 Şubat 2017 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli İstihdam Seferberliği Mersin’de de karşılık bulmuş, Vali Çakacak önderliğinde bu seferberliğe Mersin’deki odalar da destek vermişti. Toplantıda pozlar vererek desteğini açıklayan MTSO Başkanı Aşut’un kendi fabrikasından ilk etapta 20 işçiyi işten çıkardığı, işten çıkarmaların daha da süreceği iddia edildi.

aşutişçiçıkarttımersinistihdam

Mersin Haberci Gazetesi’nden Soner Aydın’ın haberine göre geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Mersin’deki çalışmalara destek veren ve yüzde 5 istihdam arttırma hedefinin sonuna kadar arkasında olduğunu açıklayan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Fiberglass Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’a ait olan Aşut Fiberglass A.Ş. fabrikasının plastik üretim bölümünde çalışan 20 işçinin, “küçülme” gerekçesiyle işten atıldığı iddia edildi.

 

Yine söz konusu haberde, Türkiye’nin sayılı firmaları arasında gösterilen ve 2015’te kurumlar vergi rekortmenleri listesinde ilk 100’e giren, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan Aşut Fiberglass A.Ş.’den önümüzdeki günlerde başka işçilerin de işten çıkarılacağı öğrenildi.

 

MTSO BAŞKANI İŞÇİ ÇIKARIYOR, MTSO MECLİS BAŞKANI İSTİHDAM ARTTIRIYOR

 

Türkiye’nin en büyük bakliyat üreticilerinden olan Arbel Grubu bünyesinde yer alan MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan’ın sahibi olduğu Durum Gıda, 2016’da Türkiye’de istihdamını en çok artıran üçüncü şirket olması Mersin iş dünyasının göğsünü kabarttı. Şirket yetkilileri hedeflerine ulaşmak için personel artışı yapacaklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın istihdam artırmaya yönelik çağrısına biz de olumlu cevap veriyoruz ve bu yıl yüzde 5 oranında istihdam artışı sağlayacaklarını kaydettiler.

 

MTSO BAŞKANI ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR

 

Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında toplanan Oda başkanları, Milli İstihdam Seferberliği’ne katkı sağlama sözü vermiş, birlikte ortak açıklama yapmışlardı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına Mersin’in de kayıtsız kalmayacağı, yüzde 5 istihdam artışına katkı sağlayacaklarına yönelik açıklamalar yapılmıştı. Vali Çakacak’ın MTSO Başkanı Aşut’un istihdam seferberliğine inat işçi çıkarmasını nasıl karşılayacağı merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle