Hoşgeldiniz  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “TOKİ, EVLERİ YANAN VATANDAŞLARIN EVİNİ YENİDEN İNŞA EDECEK!”

admin | 30 Temmuz 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye genelinde peş peşe çıkan yangınlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangınlarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından cami cemaatine seslendi. Sonrasında dışarı çıkan Erdoğan, kapıda kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Muhabirler, Cumhurbaşkanı’na ilk olarak ülkemizin farklı farklı noktalarında çıkan yangınları ve sabotaj iddiasını sordu. Erdoğan bu soruya karşılık, “Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerinde duruluyor. Soruşturmalar yoğun şekilde devam ediyor. Çalışmalar sonrası net bir şey açıklayabileceğiz. Boş verip geçilecek bir iş değil. Değişik mekanlarda hemen hemen aynı anda” dedi.

Erdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“1800 arazöz, 2800 su tankeri, 2270 ilk müdahale aracı aktif şekilde çalışıyor. 660 dozer ve iş makinesi ve bir yangın tankı aktif olarak devrede. 10 bin 550 itfaiyeci aktif olarak burada görevde. 4 bin 110 teknik eleman yine bölgede çalışıyor. Bin 140 noktada mücadele aktif olarak devam ediyor. 28-30 Temmuz arasında 71 orman yangını çıkmış durumda, 57’si kontrol altına alındı. 14’ünün çalışmaları ise devam ediyor. Olumlu istikamette bir gelişme söz konusu. Bizim öğlen itibarıyla uçakların gelişi ile olumlu istikamete dönüyoruz. Bakanlarımız, bunun yanı sıra Başkanvekilim Binali Yıldırım Bey, Süleyman Soylu Bey de bugün bölgeye geçti. Sel felaketinde nasıl kimseyi mağdur etmeyeceğimizi söyleyerek adımlarımızı attıysak, burada da evi yananlar hayvanları telef olanlarla ilgili hasar tespiti yapılacak. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Çevre Bakanlığımız çalışmalarını yapıp TOKİ ile birlikte evi yananların evlerini yeniden inşa edecek ve teslim edecek.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle