Hoşgeldiniz  

CHP MERSİN’DE KONGRE’NİN “YENİ” TARİHİ NETLEŞTİ

admin | 18 Ağustos 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada kongre takviminin yeniden düzenlendiği kaydedilirken, yeni takvim hakkında da bilgiler verdi.

CHP Mersin’de daha önce belirlenen kongre takviminin değiştiği bildirildi. CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit tarafından yapılan yazılı açıklamada daha önce belirlenen Muhtarlık Bölgesi delegeleri ve parti içi ön seçmen seçimleri ile İlçe ve İl Kongreler takvimi 26.-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Çanakkale’de Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun ve örgütün katılımı ile gerçekleştirilecek olan “Adalet Kurultayı” ve 10 günlük Kurban Bayramı tatili sebebiyle “Olağan Kongreler Takvimi'”  Genel sekreterlikçe yeniden düzenlendiği kaydedildi.

 

Buna göre, 10 Eylül 2017 Pazar günü Delege seçimleri başlangıç tarihi olarak belirlenirken, 15 Ekim 2017 Pazar günü Delege seçimlerinin bitiş tarihi olarak netleştirildi. Yine 25 Ekim 2017 Cumartesi İlçe Kongrelerine start verilirken, 26 Kasım 2017 Pazar İlçe Kongrelerinin bitiş tarihi olarak açıklandı. İl Kongresi ise 27 Kasım ve 31 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

 

Partililere de uyarılarda bulunan Özyiğit, “Parti içi demokrasi anlayışımız, demokrasinin temel taşını oluşturmaktadır. Bu bilinçle parti içi seçimlerimizi üyelerimizin en yoğun katılımını sağlayacak şekilde, mahalle birimlerinde kurulacak olan sandıklarda, özgür iradeleri ile sürece dahil olmaları ve partimizin ilçe ve ön seçim delegelerinin seçilmesi partimiz ve ülkemiz için önemlidir. Görevde bulunan İl-İlçe, Mahalle Komite Üyelerimizin ve partililerimizin, parti içi demokrasi sürecinde, demokratik koşulların, temsilde adaletin sağlanması için hassasiyetle davranmalarını ve partimizin her etkinliğinde, yerel ve genel seçimlerde görev alarak, parti bilinci ile hareket eden üyelerimizin seçilmeleri faydalı ve gerekli olacaktır. CHP Mersin İl ve İlçe Örgütlerimiz bu bilinç ve anlayışla parti İçi Kongre Takvimini gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle